6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Açlık grevi bitti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, imara aykırı olduğu gerekçesiyle 18 Ocak'ta belediye tarafından mühürlenen Point Center'in mühürleri, gece yarısında Belediye Başkanı Ali Acar tarafından söküldü, eylemciler de açlık grevine son verdi.
Point Center, 18 Ocak'ta belediye ekiplerince İdare Mahkemesi kararıyla kapatılmış, iş merkezinin mühürlenmesinin ardından 22 Ocak'ta açlık grevine başlanmıştı. Açlık grevinin başlamasıyla birlikte, Karacan Point Center Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Koçlu ve Belediye Başkanı Ali Acar birer açıklama yaparak, iki taraf da kendilerinin haklı olduğunu idda etmişti. Karşılıklı açıklamalardan sonuç alınamayınca, araya siyasi parti temsilcileri ve belediye başkanları girmişti.

Grevin beşinci gününde AK Parti Muğla İl Başkanı Mehmet Nil Hıdır ve İlçe Başkanı Süleyman Eroğlu, MHP'li Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, MHP İlçe Başkan İsmet Erdem, DYP İlçe Başkanı Mustafa Çoban, DYP'li Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi üyeleri iş merkezine gelerek açlık grevi yapanları eylemlerinden vazgeçirmeye çalıştılar. Eylemciler, mühürler sökülmeden grevden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Eylem süresi uzadıkça, açlık grevi yapanlardan yarısı fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Grevin sekizinci gününde, Marmaris Belediyesi'nde; Belediye Başkanı Ali Acar, CHP'li Meclis üyeleri Ercüment Aydın, Kenan Değertaş, İsmet Kamil Öner, Zehra Yüzak, Şengün Tuğrul ve Mehmet Tokgöz Ethem Sayar; Point Center'in ortaklarından ve DYP'li Meclis Üyesi Mustafa Karacan, eski AK Parti İlçe Başkanı Turan Şahin ve Point Center Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Koçlu bir araya geldiler.

Öncelikle açlık grevinin bitirilmesi yönünde çalışma yapılmasını kararlaştıran taraflar, toplantının hemen ardından iş merkezine giderek eylemcileri grevi son vermeye ikna etmeye çalıştılar. Acar ve beraberindekilerin iş merkezine gelişi sırasında; Acar aleyhine yazılıp asılan döviz ve pankartlar hemen kaldırıldı. Bazı panolar da acele olarak içeri başkanın göremeyeceği yerlere götürüldü.

Daha önce 4'ü fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı için 4 kişi kalan eylemcilerden üçü açlık grevinden vazgeçerken, Murat İmrel, mühürler açılmadan hastaneye gitmeyeceğini tekrarladı. Belediye Başkanı Ali Acar, İmrel'e, "Bu eylemden vazgeç, ne kadar zararın varsa ben karşılayacağım. Kimseyi aç bırakmayacağım. Mağduriyetiniz giderilecek, çoluğunuzu çocuğunuzu düşünün. Onlara da yazık. Hem biz çözüm yolu bulduk, en kısa zamanda iş yerleriniz açılacak" şeklinde ikna etmeye çalıştı. İmrel, yine de kararından vazgeçmedi. Ardından Belediye Meclis Üyesi Şengün Tuğrul devreye girerek İmrel'i kararından vazgeçirmeye çalıştı. Daha sonra Mustafa Karacan ve Şeref Koçlu da İmrel'i ikna etmeye çalıştılar. İmrel bütün çabalara rağmen mühürler açılmadan grevden vazgeçmeyeceğini tekrarladı. Ali Acar'ın çadırda yaklaşık yarım saatlik baş başa görüşmesi ve doktorların çabaları da sonuç vermedi.

Daha sonra Acar ve diğer arabulucular iş merkezinden ayrıldılar. Gece saat 02.30 sıralarında tekrar iş merkezine gelen Belediye Başkanı Ali Acar, mühürleri kendi elleriyle sökerek, İmrel'in hastaneye kaldırılmasını sağladı.

Yaklaşık 2 haftadır sadece Marmaris'in değil, bütün Ege'nin gündeminin meşgul eden açlık grevi, Acar'ın gece yarısında mühürleri sökmesiyle sona erdi. Point Center için bundan sonra nasıl bir çözüm bulunacağı, önümüzdeki günlerde netleşecek. Taraflar, Bölge İdare Mahkemesi'nden çıkacak karara göre orta yol bulmaya çalışacaklar. Mühürlerin sökülmesinin ardından, iş merkezinde temizlik yapılmaya başlandı. Binanın cephesine asılan dev pankartlar kaldırıldı.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 14:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?