6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Akçaalan’a pazar kuruluyor

Turgutreis Belediyesi, 07 Şubat günkü Meclis toplantısında alınan karar ile Akçaalan mevkiine vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine haftada bir gün sebze pazarı kurmayı kararlaştırdı.

Haftanın Salı günü kurulacak olan pazarda, öncelikle yerli sebze satıcıları teşvik edilecek. Akçaalan mevkiide kurulması planlanan pazar yerinde sebze satıcılarını teşvik etmek amacıyla ilk 3 ay esnaftan pazar yeri ücreti alınmayacak.

Vatandaşlardan gelecek olan talepler doğrultusunda pazarda el yapımı ürünlerini satmak isteyen esnaf için özel stantlar açılacak. Pazar yerinde zabıta için bina ve vatandaşların kullanımı için bir adet bay ve bayan tuvalet olacak. Haftalardır Pazar yeri açılması konusunda vatandaşlardan yoğun talepler geldiğini belirten Turgutreis Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Bozkurt “ Pazar yerleri herkese açık olacak. İsteyen esnafımız sebzesini stantlarda satışa sunabilecek. Vatandaşlardan gelen taleplere göre isteyenler el ürünlerini sergileyebilecek, ancak öncelikle yerli halka öncelik verilecek” dedi.

Bit pazarında denetimler sıkılaştırılıyor

Öte yandan Turgutreis Atatürk Meydanı’nda ayda bir kez kurulan bit pazarında zabıta ekipleri denetimleri sıklaştırıyor.

Her ayın 3. pazar günü kurulan bit pazarında vatandaşlar, ambalajlı ürünleri ve kendi yaptıkları el işi ürünlerini satamayacaklar. Pazarda sadece kullanılmış ve 2.el mallar satılabilecek. Turgutreis Belediyesi Zabıta ekipleri stantları sık sık denetleyecek, yeni ve kullanılmamış malları satanlar uyarılacak. Satıcılardan stant başı 5 Ytl ücret alınacak.

Her ayın 3. Pazar günü Atatürk Meydanı’nda kurulan bit pazarında denetimlerin artacağını ve vatandaşlardan çok sayıda bit pazarlarında yeni ürünlerin satıldığı ve haksızlık yapıldığı konusunda telefonlar geldiğini belirten Turgutreis Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Bozkurt “Vatandaşlar pazarda sadece kullanılmış ürünleri satabilecek. Ambalajlı, jelatinli, paketli ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Uygulamaya bu aydan itibaren geçilecek” dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 18:30:13
Güncelleme :10 Şubat 2006 Cuma 18:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?