7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Bodrum sele teslim

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sabaha karşı yarım saat yağan sağanak yağmur sonucu oluşan sele kapılan 1 turist hayatını kaybetti, çok sayıda otel ve evi su bastı.

Bodrum'da sabaha karşı yarım saat yağan sağanak yağmur hayatı felç etti. Bodrum merkez ve Gümbet mahallelerinde çok sayıda oteli su bastı, bazı yollar geçici süreyle trafiğe kapandı. Gümbet Mahallesi 1511 Sokak civarında bulunan 6 otel yaklaşık 1 metre sular altında kaldı. Otellerde kalan turistler neye uğradıklarını şaşırırken zemin katlarda bulunan odalardaki sular tatilciler ve otel personeli tarafından güçlükle boşaltıldı.

Bölgede bulunan dere yatağının dar olması sebebi ile yükselen sular yoldan karşıdan karşıya geçmeye çalışan 2 turistin sele kapılmasına neden oldu. Çevredekiler tarafından turistlerden biri kurtarılırken İngiliz uyruklu Kayligh Lawill (17) sel sularına kapılarak kayboldu. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından genç kızın cesedi suya kapıldığı bölgeye yaklaşık 2 kilometre mesafede denizde bulundu. Lawill'in cesedi denizden çıkartılarak Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Devlet Hastanesi'nde bekleyen arkadaşları ve yakınlarının güçlükle ayakta durdukları gözlendi. Yetkililerin konu ile ilgili tahkikat başlattıkları öğrenildi.

Sel nedeni ile Bodrum merkezde ve beldelerde elektrikler bir süre kesilirken bazı bölgelerdeki enerji nakil hatlarının hasar gördüğü ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 11:38:21
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 13:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?