6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Çevrecilerle köylüler kapıştı

Milas'ın Meşelik Köyü Kuyucak Koyu içerisindeki taş binanın kiralanmasına tepki gösteren Bodrum Yurttaş İnisiyatifi üyeleri ile köylüler arasında tartışma yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Bodrum Milas Karayolu Meşelik Köyü sınırları içerisinde bulunan Kuyucak Koyu'ndaki taş bina geçtiğimiz günlerde Köy Muhtarlığı tarafından ihaleye çıkartılarak 10 yıllığına kiralandı. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi üyeleri ise yapılan kiralama işleminin yasal olmadığı gerekçesiyle bölgede eylem yaptı. "Yağmaya Talana Son" yazılı pankart açan grup adına açıklamayı yapan Ayhan Karahan, "Bu emsalsiz koyun aylığı 250 YTL'ye kiraya verilmesine karşı çıkıyoruz. Bizler bu koyun kiralanmasına ve tahsisine ilkesel olarak karşıyız" dedi. Gitarlarla şarkı söyleyen grubu izleyen bazı köylüler ise eylemcilerle bir süre tartıştı. Köy için yatırımın gerekli olduğunu söyleyen köylüler, binanın karşısındaki ormanlık alanın birilerine tahsis edildiğini ve ağaçların işaretlendiğini dile getirdi.

Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak, yıllardır atıl durumdaki binanın 10 yıllığına yap işlet devret modeliyle kiralandığını belirterek, "İhaleye 4 kişi katıldı ve bizler en yüksek teklifi veren kişiyle 10 yıllığına sözleşme imzaladık. Sözleşmeye göre ilk 3 yıl kira 3 bin YTL, daha sonra 2 yıl 5 bin YTL, 2 yıl 7 bin YTL ve son olarak 3 yıl 10 bin YTL olmak üzere toplam 63 bin YTL kirada anlaştık ve şahıstan 300 bin dolarlık yatırım sözü aldık. Bölge SİT alanı değildir ve kiralanan bölge sadece bina ve civarıdır. Bazı emlakçılar ve rant çevreleri bu işi engellemeye çalışıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 16:50:59
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 17:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih çınar IP: 194.27.153.xxx Tarih : 8.12.2006 11:18:31
mandalya koyu benimde yasamıs oldugum köye aittir... O koyun tarihi yapısının degışmesını bende istemem ama bi gercekte varki o koyun turizm yönünden degerlendirilmesi gerekir......gerek su sporu gerek disko veya bar gereksede tarihi kalıntılarıy la duran bir restorant hiçbır sey farketmez FATİH ÇINAR