6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Doğa zarar görmüyor

Ortaca Düzenli Atık Depolama Tesisi'nin, doğanın ve çevrenin korunması konusunda Türkiye'de uygulanan örnek projelerden birisi olduğu bildirildi.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Köyceğiz-Dalyan Çevre Koruma Projesi" kapsamında uygulanarak hizmete verilen Ortaca Düzenli Atık Depolama Tesisi'nin, ülkemizde çevrenin korunması konusunda uygulanan örnek projeler arasında yer aldığı bildirildi.

2 milyon 500 bin euro harcanarak hizmete verilen projeyle 4 belediye ve 15 köye ait katı atıkların, doğaya ve çevreye zarar vermeyecek şekilde düzenli depolanmakta olduğu vurgulanan açıklamada, "Özel Çevre Koruma Kurumu'nca Köyceğiz-Ortaca ilçeleri arasındaki Kocabel'de uygulanan Ortaca Düzenli Atık Depolama Tesisi, Köyceğiz, Dalyan, Ortaca, Beyobası ve Toparlar belediyeleriyle, Gökbel, Eskiköy, Kavakarası, Tepearası, Okçular, Yangı, Zeytin Alanı, Pınarköy, Yeşilköy, Hamitköy, Döğüşbelen, Zaferler, Sultaniye, Çandır ve Ekincik köylerinin katı atıklarını doğaya ve çevreye zarar vermeyecek şekilde düzenli olarak depoluyor. Depolama alanı, 2 kademe olarak projelendirildi. 1. kademe tamamlanarak hizmete verildi. 215 bin metreküp depolama kapasitesinde olan bu bölüm 5 belediye ve 15 köyün katı atıklarına 2013 yılına kadar cevap verebilecek. 2. kademe ise, 2025 yılına kadar cevap verebilecek şekilde planlandı. Rezerv olarak tutulan bu bölüm önümüzdeki yıllarda uygulanacak. Ortaca Düzenli Atık Depolama Tesisi'nin yapımıyla ilgili ihale, Özel Çevre Koruma Kurumu'nca, Haziran 2002'de yapılmıştır. 2003 yılı sonunda yapımı tamamlanan tesisler, Nisan 2004'ten itibaren hizmet vermeye başladı" denildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 12:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?