7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Duble yol seferberliği

Muğla'da 2003 yılında başlayan bölünmüş yol çalışmalarında bugüne kadar yaklaşık 40 kilometrelik bölüm tamamlandı. Toplam 132 kilometre bölünmüş yol yapımı düşünülen Muğla'da, özellikle Muğla girişlerinin bölünmüş yol haline getirildiği açıklandı.

Mevcut hükümetin Acil Eylem Planı içinde yer alan 'Duble' yolların son durumunu yerinde inceleyen Muğla Valisi Hüseyin Aksoy ve Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Erol Altun, düzenledikleri basın toplantısında, duble yolların son durumu hakkında bilgi verdiler. Vali Hüseyin Aksoy, özellikle turizm beldelerinin tüm yollarının bölünmüş yol olacağını belirtti.

2003 yılında yerel imkanlarla birleştirilmiş makina parkı ile Yatağan girişindeki Kavaklıdere yol ayrımında bölünmüş yol çalışmalara başladıklarını söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, "1 yılı gibi kısa bir zaman içinde Kavaklıdere-Muğla arasındaki 18,6 kilometrelik yolu tamamladık ve hizmete açtık. Daha sonra Yerkesik-Sakartepe arasındaki 7 kilometrelik yolu tamamladık ve hizmete açtı. Bunun yanında Gökova-Köyceğiz, Devran Rampası ve Sakartepe yolu da ihale edilerek çalışmalar sürüyor. Muğla-Denizli karayolunda da birleştirilmiş makina parkı ile bölünmüş yol çalışmalarına başladık. Burada da 7 kilometrelik bölüm tamamlandı. Yaraş köyü çıkışından itibaren çalışmalar tamamlanacak" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, özellikle turizm beldelerindeki tüm yolların bölünmüş yol kapsamına alındığını belirterek, "Gökova-Dalaman, arasındaki çalışmalar sürüyor. Burada 15 kilometrelik bir bölüm tamamlandı, Toparlar'a kadar olan 16 kilometrelik bölüm de inşallah önümüzdeki turizm sezonunda yetişecek ve hizmete açılacak. Bunun yanında Kasım ayında birleştirilmiş makina parkı ile Gökova-Marmaris yolunda da bölünmüş yol çalışmalarına başlayacağız. Amacımız, Dalaman-Marmaris arasındaki zaman dilimini 45 dakikaya düşürmek. Dalaman Havalimanına gelen turist en fazla 45 dakikada tüm turizm beldelerine ulaşmasını sağlayacağız" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, yıllardır yapımı devam eden Marmaris-Datça arasındaki yolun 16 kilometrelik bölümünün kaldığını belirtirken, "Datça yolu önümüzdeki yıl büyük ihtimalle tamamlanacak. 64 kilometrelik yolun 50 kilometresi tamamlandı. Sadece Emecik köyü-Datça arasındaki bölüm kaldı" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, öncelikli olarak turizm yollarının tamamlanmasını istediklerini belirterek, "132 kilometrelik bölünmüş yolun içinde Yatağan-Milas karayolu da var. İhalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Ama öncelikli olarak bizim hedefimiz turizm yolları" dedi.

Toplantıda soruları cevaplandıran Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürü Erol Altun, mıcır konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, "Asfaltlama işinden sonra yollardaki mıcırların mıcır temizleme makinası ile temizleniyor. Fakat yol kenarlarına bırakılan mıcırların toplanması gibi bir çalışma yapmıyoruz. Asfaltlama çalışmaları sathi kaplama ile sürüyor. Sathi kaplama asfaltın kilometresi 75 milyar lira, sıcak asfaltın kilometresi ise 800 milyar lira. Hem yörenin iklim şartlarına göre, hem de ekonomik olması nedeniyle sathi kaplama asfalt yapıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 13:28:06
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 15:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?