7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

En fazla çocuklar sevindi

Muğla Belediyesi mücavir alanı içinde bulunan Kötekli Köyü Gençlik Parkı'nın açılışı yapıldı. Muğla Üniversitesi kampüsü içine alan Kötekli Köyü Gençlik Parkı'nın açılışında, Kötekli köyünün Muğla Merkez ilçenin mahallesi haline getirilmesi ve belediye hizmetlerinden faydalanması istendi.

Milletvekili Terzibaşıoğlu, Kötekli köyünün adının değiştirilmesini istedi. Açılışta konuklara 'hoşgeldiniz' konuşması yapan Kötekli muhtarı Mehmet Baştuğ, belediye başkanı, vali ve milletvekiline hizmet siparişinde bulunarak, "Sayın Valim, en büyük sorunumuz içme suyu. Valiliğimizin bu sorunu çözmesini bekliyoruz. Sayın Başkanım, artık Kötekli ile Muğla iç içe girmiş durumda. Belediye hizmetlerinden Kötekli de yararlanmalı. Sayın milletvekilim, sizin Muğla için yaptıklarınızı biliyoruz. Bugüne kadar sizden hiç bir şey istemedik. Şimdi Kötekli için bir yatırım sözü vermenizi istiyorum" dedi.

Muğla Vali Yardımcısı Sinan Akdoğan ile İl Genel Meclisi Başkanı Çağrı Alper, Kötekli ile Muğla şehir merkezinin artık idari anlamda da birleşmesi gerektiğine dikkat çekti. Kötekli'nin adının da değiştirilmesi gerektiğini belirten Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu ise "Parkın yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu gün burada kendiliğinden gelişen bir olay oldu. Açılış, Kötekli'nin belediyeye katılması söyleşisine döndü. Aklın yolu bir. Kötekli artık bir köy değil. Aksaklıklar'ın önünü açmalıyız. Kötekli artık Muğla'nın bir mahallesi olmalı. Ayrıca Kötekli'nin adı da, üniversitenin yanında yakışmıyor. Kötek, dayak demektir. Üniversitenin yanında dayaklı köy olur mu? Buraya yeni bir ad verelim" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Osman Gürün de Kötekli'nin Muğla'nın mahallesi olması gerektiğini belirterek, "Kötekli'yi Muğla'dan ayrı düşünmek mümkün değil. Yeni yasa, Kötekli'nin belediyelik olmasına izin vermiyor. O nedenle Kötekli'yi mutlaka belediye hizmeti içine almamız gerekiyor. Aksi takdirde, deve kuşu gibi kalır. 18. madde uygulaması sayesinde bir yıl sonra farklı bir Kötekli göreceğiz. Her yeni bir bina yeni hizmet demek. Kötekli mahalle olursa, su dahil her problemi çözülür. Yeter ki bu konuda Kötekli halkı kararını versin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 15:59:30
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 16:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?