6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

GETOB yurt dışına hazırlanıyor

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), 2006 yılı için 13'ü yurt dışı olmak üzere 14 turizm fuarına katılma kararı aldı.

Yıllardır Marmaris ve çevresinin tanıtım görevini üstlenen GETOB, 2006 yılında katılacağı 14 turizm fuarında rakip ülkelerle girişeceği mücadelenin hazırlıklarına hız verdi. Dün Hollanda'nın Utrecht şehrinde başlayan ve 15 Ocak'ta sona erecek fuarla başlayacak maraton, 30 Mart-2 Nisan arasında Ukrayna'da yapılacak UITT fuarıyla sona erecek. Ocak ayında 7, Şubat'ta 2 ve Mart ayında da 5 olmak üzere toplam 14 fuarda, 20 bine yakın katalog, kitapçık ve tanıtım CD'si dağıtılacağı belirtildi.

GETOB Başkanı Cengiz Aygün, henüz tatil rezervasyonlarında 2005 yılına göre yüzde 5 gerilerde olduklarını hatırlattı. Aygün, "2006 için büyük bir aksilik olmazsa olumlu beklentilerimiz var. Bunun ilk sinyallerini 14-17 Kasım tarihleri arasındaki Londra WTM fuarında gördük. Önümüzde 14 fuar var. Hepsi bizim için birbirinden önemli" dedi.

Rezervasyonların yılbaşı tatili sonrasında yükselişe geçeceğini söyleyen Aygün, "Bizim için en büyük ikinci pazar olan Hollanda'da yapılacak fuarın ayrı bir önemi var. Çünkü gelenlerin birçoğu neredeyse artık kaldıkları otellerin personeliyle eş dost olmuş durumda. Eğlencenin nerede daha iyi olduğunu, hangi restoranda yemeğin daha kaliteli sunulduğunu bizden daha iyi biliyorlar. Önlerine yeni ürünler çıkarmalıyız. Safari noktalarını genişletip, eko turizme önem vermemiz gerekli. Marmaris çevresindeki beldeleri turlar içine almalıyız, farklılıklar yaratmalıyız. Gelen misafirlere alternatifler sunamazsak Hollanda pazarını tehlikeye sokarız. Hatta kaybedebiliriz. Bu da Marmaris'in geleceği için büyük tehlike oluşturur" diye konuştu.

GETOB Başkanı Cengiz Aygün, kış turizmi için esnafın da otelcilere destek vermesi gerektiğini hatırlatarak, "Bunu yıllardır otelciler olarak söylüyoruz. Bizim otellerimizi 12 ay açık tutmamız kadar esnafın da buna inanarak kışın dükkanlarını açması gerekli. Gelen turist ölü bir şehri tercih etmez. Tur operatörleri getirdiği müşteriyi otele kapatmayı istemiyor. Önümüzde bir Antalya gerçeği var. Bunu inkar etmemiz ya da hafife almamız mümkün değil. Operatörler önce Antalya'yı düşünüyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 14:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?