7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kayıp turisti arama çalışmaları sürüyor

Bodrum'a bağlı Ortakent -Yahşi beldesinde bulunan Pazar Tepeleri'nde kaybolan Çek Cumhuriyeti uyruklu turistin eşi ve arkadaşları, dağcı turisti bulmak için Türkiye'ye döndü.

2 Temmuz Pazar günü gezinti amacıyla çıktığı Pazar Tepeleri'nden Ortakent'te bulunan oteldeki eşine cep telefonundan mesaj atan ve daha sonra bir daha haber alınamayan Çek Dağcı Josef Kaderavkova'nın eşi Miluse Kaderavkova, 6 arkadaşıyla birlikte üçüncü defa Türkiye'ye döndü. Çek Dağcı'nın eşi ve arkadaşları ellerinde Türkçe yazılı bir fotoğraf bulunan "Lütfen Yardım Edin Ödül 8.000 USD" yazılı afişlerle Bodrum'u geziyor.

56 yaşındaki Çek Dağcı'yı aramak için daha önce iki defa daha Bodrum'a gelen Miluse Kaderavkova ile birlikte aralarında 7 dağcının da bulunduğu 13 kişilik ekibe AKUT da yardım etti. Kaderavkova, eşinin Bursa'da görüldüğü konusunda duyumlar aldıklarını bunu da araştırdıklarını söyledi.

Kaderavkova ile birlikte işyerlerini bir bir dolaşan Petr Andres, Çek Dağcı'yı bulmak için 8 bin dolar ödül koyduklarını ve bulmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Kaderavkova, eşinin ölüsünü veya dirisini bulana kadar aramaya devam edeceğini en azından eşinin cesedini ülkesine götürmek istediğini söyledi.

7 kişilik ekip iki gün daha Bodrum'da aramalarını sürdürecek.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 13:11:28
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 13:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?