7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kolb'dan Aksoy'a ziyaret

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Peter Kolb, Muğla'nın her yerinin bir değer olduğunu söyleyerek, "Eğer buradaki doğayı, kültürü ve sahilleri koruyabilirseniz, daha fazla turist çekebilirsiniz" dedi.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaretinde konuşan Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Kolb, Muğla'nın tarihi, doğası ve kültürüyle bir hazine olduğunu belirterek, "Son yıllarda ülkenizde her şey dahil sistemiyle turizm yapılmaya başlandı. Ucuz turist ve ucuz turizm, Türkiye'nin önündeki en büyük tehlike. Bugün İspanya ve İtalya gibi ülkelerin sahilleri adeta betonlaştı. Türkiye'de Antalya ve Muğla hala cazibe merkezi.

Eğer buralardaki doğayı, kültürü ve sahilleri koruyabilirseniz, daha fazla turist ve paralı turist çekebilirsiniz. 'Her şey dahil' sisteminden Muğla henüz fazla etkilenmedi. Fakat Antalya bugün bu sistemle birçok esnafın önünü kesiyor. Yöredeki esnaflar turizmden beklentilerini gerçekleştiremiyor" dedi.

Muğla'nın her yerinin bir değer olduğunu ifade eden Başkonsolos Kolb, "Muğla'da birçok turizm yöresindeki tarihi doku hala kendini koruyor. Bu Muğla için bir avantaj. Bunun yanında doğasını da korumak lazım. Muğla'ya gelen turist daha çok tarihi ve doğayı ön plana alarak geliyor. Alman turistlerin Muğla'yı tercih etmeleri yönünde çalışacağım. Çünkü Muğla, Antalya'ya oranla doğası ve tarihi bakımından daha çekici" şeklinde konuştu.

Vali Aksoy da, geçtiğimiz yıl Muğla'ya 2 milyon 600 bin yabancı turistin giriş yaptığını dile getirerek, "Bu yıl sezon başında 3 milyon turist hedeflemiştik. Ekim ayı sonu itibariyle 2 milyon 900 bin rakamını yakaladık. Yıl sonuna kadar 3 milyon turist hedefimizi gerçekleştireceğiz. Muğla'ya en çok turist girişi İngiltere'den oluyor. Almanya 3. sırada. Sizin desteğinizle Muğla'ya, Almanya'dan daha fazla turist girişi sağlanabilir" dedi.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Peter Kolb'a Almanca hazırlanmış Muğla tanıtım kitapçığı ve Muğla türkülerinin yer aldığı CD hediye etti

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 18:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?