6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Muğla da turizm

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Ölüdeniz Beldesi'nde yatak sayısının 40 bine çıkarılması hedefleniyor.

Ölüdeniz'de 26 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu ve bu yıl bu rakamı 40 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, beldede 2005 yılında 3 milyon 500 bin turistin günübirlik konakladığını söyledi. Bu rakamı bu yıl 4 milyona çıkarmak için beldeyi tanıtan 20 bin adet katalog bastıklıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, beldelerinde İngiliz, Alman ve Hollandalılara ait bin 700 villanın bulunduğunu söyledi. Beldelerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere verdikleri kaliteli ve nitelikli turizm hizmetinden dolayı Ölüdeniz'in dünyada marka haline geldiğini ifade eden Yılmaz, turizmde en güzel tanıtımın güler yüz ve tatlı dil olduğunu kaydetti. Villaları bulunan turistlerin yılın 12 ayının 6 ayını Ölüdeniz'de geçirdiklerini anlatan Yılmaz, "Ölüdeniz'den gayrimenkul alan yabancılar, beldenin havasını, suyunu ve güneşini sevdikleri için mülk sahibi oluyor. Beldenin içme suyu ve kanalizasyon problemini çözdük" dedi.

Başkan Yılmaz, "Beldemizdeki 26 bin yataklı turistik tesislerin geçen yılki doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı. Bu yıl bu rakamı yüzde 100'e çıkarmak için yurt içi ve yurt dışı tanıtım fuarlarında beldenin tanıtımı için 20 bin adet katalog bastırdık. Bastırdığımız tanıtım kataloglarını İngiltere, Hollanda, Rusya, Almanya ve Belçika'da düzenlenecek fuarlarda dağıtacağız.

Ölüdeniz'in tanıtımını beldede yaşayan turistler yapıyor. Beldemiz su sporlarıyla doğa sporlarının dünyada bir arada yapıldığı ender bir yer" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 16:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?