6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Pepe'den yangınzedelere iyi haber

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Bodrum'un Mumcular beldesindeki orman yangınında, arı kovanları ve zeytin ağaçlarının zarar gördüğünü belirterek, "Bu zararlar devlet tarafından karşılanacak" dedi.

Mumcular beldesinde çıkan ve 2 gündür beri devam eden orman yangını nedeniyle bölgeye gelen Bakan Pepe, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Muğla Valisi Temel Koçaklar ve Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi ile Yeniköy'de basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de son 20 yılın en sıcak ağustos ayının yaşandığını ve sıcaklıkların 50 dereceyi aştığını belirten Pepe, "Nem, rüzgar, dikkatsizlik, bazen de çeşitli kasıtlar nedeniyle yangınlar çıkıyor. Yangınlara havadan helikopter ve uçaklarla darbe vuruyoruz. İş makinaları operatörleri ve tüm ekipler fedakarca çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Bakan Pepe, Türkiye genelindeki orman yangınlarında, 2-3 bin hektarlık ormanlık alanın yandığını belirterek,yangınlarda zarar gören alanların, sene sonuna kadar ağaçlandırılacağını bildirdi.

Hafta sonunda yangın sayısında artış meydana geldiğine dikkat çeken Pepe, şöyle konuştu:

"Hafta sonu piknik yapmaya gidenler mangal yapacağız diye yangınlara neden oluyorlar. Bakanlık olarak valiliklere genelge gönderdik. Bu genelgede orman giriş ve çıkışlarının kontrol altına alınmasını ve ormanlara giriş çıkışların yasaklanmasını istedik."

a.a
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2006 Çarşamba 10:48:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?