6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Point Center mühürlendi, esnaf direniyor

İmar Yasası'na aykırı olduğu gerekçesiyle Marmaris Belediyesi tarafından mühürlenen Marmaris'in en büyük alışveriş merkezi Karacan Point Center'da faaliyet gösteren esnaflardan bazıları, dükkanlarındaki mühürlerin sökülmesi için açlık grevine başladı.

Geçtiğimiz hafta Muğla İdare Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararı gerekçe göstererek Marmaris Belediyesi tarafından, içersindeki 45 dükkanla birlikte mühürlenen Karacan Point Center Alışveriş Merkezi'nde faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve çalışanların başlatmış olduğu eylem sürüyor. Kararın iptali için imza kapmayası başlatan işyeri sahipleri, şimdi de açlık grevine başladı. Alışveriş merkezinin haksız yere mühürlendiğini öne süren Karacan Point Center Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Koçlu, iddia edildiği gibi alışveriş merkezinin projesiz ve ruhsatsız olmadığını ileri sürerek, "Bu olay Karacan ailesiyle Başkan Acar arasında kavgaya dönüştürülmek istenmektedir. Mustafa Karacan'ı kendisine siyasi rakip görüyor diye Başkan Acar buradaki esnafı mağdur etmektedir. Burasının yasal olarak hiçbir engeli yoktur. İnşaat ruhsatımız, projelerimiz mevcuttur" dedi.

Alışveriş merkezi önüne kurdukları çadırda açlık grevine başlayan Tahsin Vural, Özgür Ula, Şahin Ünal, Murat İmrel, Yılmaz Aktaş, Halil Kana, Nevzat Kubat ve Doğan Çelebi, Marmaris Belediyesi mühürleri sökene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

"Çocuklarımız aç kalana kadar biz aç kalalım" diyen esnaflar, "Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ile görüşemedik, kendisinin görüşmeye açık bir insan olduğunu da zannetmiyoruz. Biz bu dükkanları tutuğumuz zaman baktığımız tek bir şey vardı. Bu da belediyenin inşaatı onaylamış olmasıydı. Yer bulmak için önceden tutmamız gerekiyordu. Bu binanın maliyeti ne kadarsa dükkanlara da harcanan bir o kadar para vardır. Bu, Karacan ailesinin binası değil, bu buradaki 40 yatırımcı ve 400 çalışanın binasıdır. Devlete güvendik, belediyeye güvendik. İnşaat başlama harcının makbuzunu gördük ve büyük masraflar yaparak dükkanlarımızı açtık. Zaten sezona da 2.5 ay geç başladık. Aileleriyle birlikte bini aşkın kişi buradan ekmek yiyor. Karacan ailesinin değil burası, burası bizim. Dava sonuçlanmadan bizim dükkanlarımızın mühürlenmesi bizleri mağdur etti. Belediyenin çözemeyeceği bir sorun değil bu. Sayın başkanın bunu kısa sürede çözebileceğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 20:10:41
Güncelleme :24 Ocak 2006 Salı 12:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?