6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tanıtım gezisi düzenlendi

Marmaris açıklarında demirleyen ABD'nin en büyük uçak gemilerinden birisi olan USS Theodore Roosevelt Uçak Gemisi'ne basın mensupları için tanıtım gezisi düzenlendi.

ABD'nin eski başkanlarından Theodore Roosevelt'in ismini taşıyan dev uçak gemisi 23 katlı bina yüksekliğinde ve 5 bin 200 personele sahip. 4 bin 500 metrekare büyüklüğündeki gemide 800'ü bayan 5 bin 200 personel görev yapıyor. Dev gemideki personelin yaş ortalaması ise 19-21 arasında değişiyor.

Dev ABD uçak gemisi 3 gündür Marmaris esnafının yüzünü güldürürken, sabah saatlerinde basın mensupları yolcu teknesiyle Theodore Roosevelt teknesine hareket etti. Teknede basın mensuplarına geminin Halkla İlişkiler Subayı Fred Kuebler refakat etti. USS Theodore Roosevelt CVN 71 uçak gemisinde 70 uçak konuşlandırılırken, günün 24 saati gemi etrafında Türk firkateyni devriye geziyor. Pazar günü Marmaris'ten ayrılacağı açıklanan Roosevelt uçak gemisinin personeli teknelerle sık sık Marmaris'e alışverişe giderken, evli olan ADB askerlerinin eşleri de Marmaris'e geldi. Theodore Roosevelt Uçak Gemisi'nin Halkla İlişkiler Subayı Fred Kuebler, 6 aydır denizde olduklarını belirterek, "Marmaris'e ilk defa geliyoruz. Marmaris'te 3 gün kaldıktan sonra yolumuza devam edeceğiz. Gemide kilise, alışveriş merkezi, 3 bin televizyon, personelin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek oyun salonları ve kafeler var. Dini ibadetlerini yapmaları için gemide üç papaz var. Müslüman askerler de ibadetlerini özgürce yapıyor" dedi.

Roosevelt uçak gemisi personeli günde 12 bin tavuk ve hamburgerle 6 ton meyve tüketiyor. Küçük bir kasaba görünümündeki dev uçak gemisi 20 yıldır akaryakıt ikmali yapmazken, 2 nükleer reaktörle çalışıyor ve uçaklar için 10 milyon litre yakıt alıyor. Gemide F3, F14, F18 ve Avacs uçağı bulunurken, gemi saatte 53 mil hız yapıyor.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 15:54:27
Güncelleme :18 Şubat 2006 Cumartesi 16:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?