7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Vali Özer Türk Salonu açıldı

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kullanılan Muğla Valiliği binasındaki odalar tadilat yaptırılarak, Vali Özer Türk Salonu olarak açılışı yapıldı.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy tarafından yapılan açılışa, Bayındırlık eski Bakanı Erman Şahin, Belediye Başkanı Osman Ürün, Garnizon Komutanı Albay Zafer Karataş, Rektör Prof. Dr. Şeher Oktik, İl Genel Meclis Başkanı Çağrı Alper, daire müdürleri, iş, siyaset ve spor camiasıyla sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Özer Türk'ün Türk turizminin başlamasından önemli katkıları bulunduğunu belirterek, "Bu toplantı salonu sadece toplantılarda değil, aynı zamanda kütüphane görevi ve dokümantasyon görevi de yapacak. Salonda yaklaşık 2 bin 800 kitap bulunuyor. Sayın valimizin yapmış olduğu hizmetler daha sonraki kuşaklara önderlik yapmıştır. Özer Türk hakkında daha önce bilgi sahibi değildim. Muğla'da göreve başladıktan sonra kendisiyle ilgili bilgiler aldım. Bu salonu da sayın rahmetli Valimiz Özer Türk adına tadilat yaptırdıktan sonra ismini vermeyi uygun bulduk" dedi.

Muğla eski bakanlarından Erman Şahin ise "Ben duygularıma eğilimli birisiyim. Sanki dün gibi Vali Özer Türk ile oturuyorum. Zaman çok çabuk geçiyor. Doğru dürüst iş yapıldığı zaman geriye isminiz kalacak. Yaptığınız işin de yıllar sonra böyle güzel yerlerde ismi geçecek. Ben şu anda çok duyguluyum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 18:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?