6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Yangının nedeni yüksek gerilim hatları

Bodrum'da çıkan ve 700 hektarlık tarım arazisi ve ormanlık alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor. Yangının yüksek gerilim hatlarından kaynaklandığı, ilk olarak Milas'ta bir tarım arazisinde başladığı tespit edildi.

Muğla'nın Bodrum İlçesine bağlı Mumcular beldesinde çıkan orman yangınının tamamen kontrol altına alınmasından sonra gece boyunca 70 arazöz ve yüzlerce orman işçisi aralıksız olarak soğutma çalışma yaptı.

Soğutma çalışmalarına katılan 6 helikopter ise hava karardıktan sonra çalışmaya ara verdi.

Yangın, ilk olarak Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kısırlar Köyü Bateş mevkisinde yüksek gerilim hatlarından çıkan bir kıvılcımın ardından tarım arazisinde bulunan otların tutuşması ve kısa sürede ormanlık alana sıçraması ile başladı.

Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri olayın görgü tanığı olan 11 kişinin ifadesine başvurdu. İfadesine başvurulan köylülerin de yangının yüksek gerilim hatlarından kaynaklanan bir kıvılcım sonrasında başladığı yönünde ifade verdiği öğrenildi. Yaşanan orman yangını sonrasında jandarma ekipleri 24 saat aralıksız olarak yangın bölgesinde devriye görevi yapıyor.

Yanan bölgenin ağaçlandırılması çalışmalarına en geç sonbaharda başlanacağı öğrenildi.

a.a
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 12:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?