6
Mayıs
2024
Pazertesi
KADIN

Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Muğla'nın Fethiye İlçe Belediye Başkanlığı koltuğuna, 1 günlüğüne kadın meclis üyesi geçti.

1 günlüğüne de olsa Fethiye Belediye Başkanı olan Belediye Meclis Üyesi Dilek Dinçer, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'dan hem çiçek hem de başkanlık koltuğunu devraldı. Fethiye Belediye Başkanlığı görevini devralan Dilek Dinçer, devir teslim töreni ardından belediyenin tüm birimlerinde çalışan kadınları ziyaret ederek, verdiği güllerle personelin Kadınlar Günü'nü kutladı.

Fethiye Belediye Başkanı olarak bir açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Dilek Dinçer, "Ben Türk kadını olarak Atatürk gibi bir lidere sahip olduğumuz için kendimizi şanslı görüyorum. Çünkü gelişmiş batı ülkelerinden daha önce seçme seçilme ve benzeri haklarımızı bize verdi. Ayrıca, anlamlı günde makamını bize bıraktığı için başkanıma çok teşekkür ederim. Bütün kadınlar hak ettikleri bir yaşamı ne yazık ki sürdüremiyor. Tabii haklarımızı almak ve ezilmemek için biraz mücadele vermemiz de gerekiyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 20:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?