3
Mayıs
2024
Cuma
MUĞLA

Hasan Nuri Öncüer


Biraz önce Ülkemizin güzel şehri Muğla’mızın ve çevresinin önemli bir sıkıntısını giderecek olan 13+ Yaş Ergen Kız Bölümü İnşaatının temel atma töreninde siz, değerli Muğlalı kardeşlerimizle birlikte olduk,

Şimdide Hayırseverimiz tarafından yapılan bu güzel tesisin açılış töreninde yeniden birlikteyiz. Bu vesileyle yeniden sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirterek konuşmama başlamak istiyorum.

Ben, öncelikle daha önce 50 kişilik Huzurevini yaparak Muğla’mıza ve kıymetli yaşlılarımıza değerli katkı ve hizmetlerde bulunan ve şimdide yine İlimizde büyük eksikliği hissedilen ilave 32 kapasiteli Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini yapan ve tefrişinde büyük destek veren Kıymetli Hayırsever Hasan Nuri ÖNCÜER’ e ve Hacer GÖRGÜN ailesine böylesi güzel ve önemli işlevi olan eseri Muğla İlimize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum ve kendilerini kutluyorum.

Bakanlığımın faaliyet alanına giren bakıma muhtaç ve kimsesiz çocuklara, kadınlara, özürlülere, yaşlılara yönelik hizmetlerin tamamı sosyal yönü olan, ilgi ve şefkat isteyen, manevi açıdan ihmalinin büyük sorumluluk gerektirdiği, hizmet etmenin de büyük haz verdiği bir alandır. Bu alan içerisinde yaşlılarımızın ayrı bir önemi vardır.

Devleti halka hizmet etme aracı olarak gören Hükümetimiz, bir sınıf ve kesimin değil, bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeyi, bu bağlamda yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturmayı, zor durumdaki vatandaşlarımıza, terkedilmiş ve kimsesizlik duygusu yaşatmamayı hedeflemiş olup, bu konuda hükümetimizin kuruluşu ile birlikte büyük bir çalışma ve atılım içine girilmiştir.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkanlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir.

Devletimiz bu hizmetlerin verilmesinde azami gayreti göstermesine rağmen her şeyin yolunda olduğunu söylemek de mümkün değildir. İşte bu aşamada mahalli imkanların harekete geçirilerek devlet-millet işbirliğiyle eksikliklerin giderilmesi ön plana çıkmaktadır. Bu işbirliğinin en güzel örneklerinden birini, bugün birazdan hep beraber hizmete açacağız.

Değerli Hayırsever Hasan Nuri ÖNCÜER tarafından daha önce 50 yatak kapasiteli Abide - H.Nuri ÖNCÜER Huzurevi yapılmış, fakat yaşlı insanlarımızdan bakım ve rehabilitasyonu gerekenler için bu kişilerin diğer illerdeki merkezlere gönderilmesi gerektiğinden büyük zorluklar yaşanmıştır.

Bu tesisin yapılması ile birlikte, doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık yada kaza sonucu kalıcı veya geçici olarak bedensel ve zihinsel yeteneklerini değişik derecelerde yitiren yaşlıların, mevcut fonksiyon kapasitelerinin belirlenerek tedavi edilmesi, geriye kalan güç ve yeteneklerinin geliştirilerek fiziksel, psikolojik, sosyal ve ekonomik yönden var olan kapasitelerinin desteklenmesi ve günlük yaşamda bağımsız duruma gelmelerine yönelik çalışma ve yardımları sağlanacaktır.

Bu Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Ünitesi ile birlikte 32 kişilik kapasite artışı sağlanmış olacak ve toplam kapasite 32’ si rehabilitasyon olmak üzere 82 kişiye ulaşmış olacaktır.

Bizim inanışımızda, hayır ve hasenatın büyük yeri vardır, ve hayır-hasenat denildiğinde sadece cami yada çeşmeyi anlamamak gerekiyor.

Toplumun müşterek ihtiyacı olan hizmetlerin hepsi okul, yurt, huzur evi, rehabilitasyon merkezi ve benzeri tüm hizmetler, yani benim bakış açıma göre diğer insanların istifadesine sunulmak amacıyla yapılan güzel her şey, yatırım, istihdam bu kapsamdadır.

Bu hizmetleri hiçbir karşılık beklemeden insanlığın, toplumun hizmetine sunan kişilerde, bu güzel eseri yaptıran Hasan Nuri ÖNCÜER gibi şükranla her zaman yad edilecek insanlardır.

Birazdan açılışını yapacağımız Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin inşaatını gerçekleştiren ve tefrişini de yaparak değerli insanlarımızın hizmetine sunan Hasan Nuri ÖNCÜER’e ve Hacer GÖRGÜN ailesine çok teşekkür ediyorum. Değerli katkı ve yardımlarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Yine bu güzel eserin tefrişinde katkı sağlayan diğer hayırsever vatandaşlara da teşekkür ediyorum. Muğla ilinin tüm sorunlarında olduğu gibi sosyal hizmet kuruluşlarının yapılması ve geliştirilmesinde maddi ve manevi katkı sağlayan ve öncülük eden Sayın Vali Hüseyin AKSOY’ a ve Huzurevi arsasını zamanında sosyal hizmetlere tahsis eden Muğla belediyesine de çok teşekkür ediyorum, Hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Mutlu ve sağlıklı yarınlar diliyorum.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar