3
Mayıs
2024
Cuma
MUĞLA

Şehbal Baydur


Muğla’da daha önce birçok sağlık ve eğitim tesisinin yapımını üstlenen Şehbal Baydur, şimdi de 80 milyar liraya Muğla’nın 3. sağlık ocağını yaptırıyor.

Şehbal Baydur Sağlık Ocağı’nın yapımı ile ilgili olarak Muğla Valiliği’nde protokol töreni düzenlendi. Sağlık ocağının yapımını üstlenen hayırsever Şehbal Baydur, insanların sağlığı için katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, yaşadığı sürece bu yardımların devam edeceğini söyledi.

Akyol semtinde, İl Özel İdaresi’nden sağlık ocağı yapılmak üzere tahsis edilen 928 metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek Şehbal Baydur Sağlık Ocağı 190 metrekarelik alan üzerine yapılacak. Projesi 5 kat olarak tasarlanan tesisin, bodrum, zemin ve 1’nci kattan oluşan bölümü sağlık ocağı olarak hizmet verecek. Üç katın proje tutarı olan 125 milyar liranın, 80 milyar liralık bölümü, hayırsever vatandaş Şehbal Baydur tarafından karşılanacak.

83 yaşındaki hayırsever Şehbal Baydur daha önce de, Muğla 112 Evler semtinde adıyla anılan Şehbal Baydur İlköğretim Okulu’nu, Muğla Devlet hastanesi göz ameliyathanesi ve yoğun bakım ünitesini, Muğla Üniversitesi öğrencileri için kız öğrenci yurdunu ve çocuk kütüphanesi gibi tesislerin yapımını sağlamıştı. Baydur ayrıca, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne dializ makinesi, Fizik bölümüne lazer ünitesi ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne de Onkoloji ünitelerinin yapımında katkıda bulunmuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar
  • AYKUT KAYA | yadım | 78.172.84.xxx | 12.06.2009 01:06:22

    nasıl söylesem benim çok sevdiyim bir arkadşım 10 000 lira lazım varsa  bir hayır sever yardımcı olsun allah rızası için teşekürler şimdiden