3
Mayıs
2024
Cuma
MUĞLA

Sıtkı Koçman


7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 14,5 trilyon liraya mal olan 7 eğitim tesisinin açılışını yapıp bir spor kompleksinin temelini attılar. Evren burada yaptığı konuşmada, eğitime katkı için cuma günleri camilerde para toplanmasını teklif etti.

Törene, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Halim Küçük, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, eski ve yeni Muğla milletvekilleri katıldı. ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, daha önce katılacağını açıkladığı törene katılmadı.
Hayırsever iş adamı Sıtkı Koçman tarafından yaptırılan Fen-Edebiyat Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Sıtkı Koçman Yabancı Diller Hazırlık Okulu, Mefharet Koçman Kız Öğrenci Yurdu, Ali Koçman Kültür ve Sanat Sitesi, Mefharet Koçman Sağlık Merkezi ve Sıtkı Koçman Öğrenci Yurdu’nun açılışları yapıldı.

Törende konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yıllar önce kendisinin de Muğla Turgutreis Lisesi’nde bir yıl eğitim gördüğünü belirterek, "Aradan geçen süreçte Muğla’da çok şeyler değişti. Özellikle 1992 yılından buyana Muğla’da üniversitenin açılmasının ardından, Sayın Rektör, görevim esnasında sık sık bana heyacanla gelerek, yapılan hizmetler konusunda beni de heyecanlandırdı. Muğla çok şanslı. Çünkü, Sıtkı Davut Koçman gibi bir hayırsever iş adamı, üniversitenin mali külfetinin büyük bir bölümünü ayağa kaldırdı. Ben buradan tüm varlıklı iş adamlarımıza, Sıtkı Koçman gibi eğitime yatırım yapmaya davet ediyorum. Muğla Üniversitesi’nin daha eksikleri var. Bunları da Allah nasip eder, uzun ömür verirse, bu yardımlarla Sayın Sıtkı Koçman’ın yapacağını ümit ediyorum. Buradan Rektöre de teşekkür ediyorum.Sayın Rektörü örnek bilim adamı gösteriyorum" dedi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de 9. Cumhurbaşkanı gibi kendisinin de 1924 yılında ilkokul birinci sınıfı Muğla’da okuduğunu ifade ederek, "Nereden nereye geldik. O dönemlerde ilkokulu olan yerler çok şanslı idi. Avrupa bizi aşağılıyor. Bizim onların seviyesinde olmadığımız için aşağılıyor. Ama bundan sonra bu gelişmeler oldukça ve eğitime verilen önem arttıkça bizi artık aşağılayamayacaklar. Ben buradan din adamlarına da seslenmek istiyorum. Cuma namazlarının ardından camilerde yardım toplanıyor. Ne olursunuz, bu yardımı okul için de toplayın. Namaz her yerde kılınır, ama eğitim sokakta ve evde yapılmaz. Sayın hayırsever iş adamımız Sıtkı Koçman, Muğla’nın her yerine el attı. Ama sadece Marmaris’e el atmadı. Sayın Cumhurbaşkanı Demirel bir şeyler istedi. Ben de Marmaris’e eğitim alanında yatırım yapmasını istiyorum. Allah, Sayın Sıtkı Koçman’a sağlık ve uzun ömür versin. Versin ki bu yatırımlar sürsün" dedi.

Konuşmaların ardından, Muğla Ünivertiesi Senatosu tarafından Sıtkı Koçman’a Fahri Doktoralık belgesi verildi ve cübbe giydirildi. Eski cumhurbaşkanları Kenan Evren ve Süleyman Demirel, konuşmalarının ardından birbirlerini tebrik ettiler. Tören alanına ise önce 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren geldi. Evren ve Demirel, yan yana oturdu ve zaman zaman sohbet ettiler.




Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediye Başkanlığı ve Muğla Üniversitesi Rektörlüğü arasında 08.12.1997 tarihinde imzalanan bir protokol ile Fethiye’de Meslek Yüksekokulu açılması öngörülmüştür.

Fethiye Kaymakamı Sayın Mustafa Karslıoğlu’ nun girişimleriyle 11.06.1999 tarihinde Patlangıç Mahallesinde temeli atılan Yüksekokulumuzun 3800 m2 kullanım alanlı esas hizmet binası, hayırsever işadamı Sayın Sıtkı KOÇMAN, Fethiye Ticaret Odası ve diğer hayırsever vatandaşların nakdi yardımları ile hızla tamamlanmış ve Ocak 2000’de taşınmıştır. Sayın Sıtkı KOÇMAN’an Yüksekokulumuz binasının yapımına katkıları ve özellikle gençliğin eğitimine verdiği önem nedeniyle, Yüksekokulumuzun ismi Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir.

Yüksekokulumuz gerek mevcut kapalı alanı ve gerekse sahip olduğu imkanlar nedeniyle bugün 1000’in üzerinde öğrenciye eğitim imkanı verebilecek durumdadır. Bu imkanı değerlendirebilmek amacıyla, 2000-2001Eğitim-Öğretim yılından itibaren, Seyahat ve Tur İşletmeciliği, Tarımsal Sulama Yönetimi (İ.Ö.) ve Peyzaj olmak üzere üç yeni program açılmıştır.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar