29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

C-47 tipi bir uçak denize batırılacak

Sualtı zenginliğini artırmak için Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C-47 tipi bir uçak Bodrum’daki denize batırılacak.


Bodrum ve çevresindeki sualtı zenginliğini artırmak için Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak denizin derinliklerine bırakılacak. Yapay bir resif (sualtında canlılarının yaşam alanı) oluşturmak için batırılan iki geminin ardından C-47 tipi uçak da derinlerde balıklara yuva olacak.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Bodrum Sualtı Derneği’ne bağışlanan C-47 tipi uçak, Kayseri Hava İndirme Üssü’nde uzmanlar tarafından parçalanarak TIR’larla Bodrum’a getirildi. Bodrum’da tekrar bir araya getirilen uçağın, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda denizin derinliklerine gönderilmesi planlanıyor.
Sualtı turizmini geliştirmek amacıyla, Bodrum’da Mayıs 2007’de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bağışladığı Pınar 1 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bağışladığı SG 115 gemileri batırılmıştı. Kısa süre içinde çok sayıda canlıya ev sahipliği yapmaya başlayan gemilerle Karaada-Yapay Resif Projesi amacına ulaştı. Bodrum Karaada’da farklı noktalara batırılarak oluşturulan yapay resiflerden sonuncusu da uçağın batırılmasıyla ortaya çıkacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 13:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?