23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Turgutreis esnafı tek çatı altında toplanıyor

Turgutreis’te Esnaflar Dernekleşiyor. Turgutreis Belediyesi öncülüğünde bu yıl Turgutreis Koordinasyon Toplantısı bir yıl önceden gerçekleşti.

250 civarında esnafın katıldığı toplantı Hayırlı Sabancı Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Esnafın sorunlarına değinilen toplantıda Başkan Yazgan esnafın da içinde olduğu bir komite kurulmasının beldeye yarar sağlayacağını dile getirdi.

Esnaftan gelen soruları tek tek cevaplayan Belediye Başkanı Yazgan, 2006 sezonunda esnaftan tam bir birliktelik talep ettiğini, bayram sonunda her sektör temsilcileri ile iş birliği yaparak daha düzenli bir Turgutreis’i el birliği Belediye Başkanı Yazgan, alt yapısı tamamlanmış olan Turgutreis’te sektörlere de çok görev düştüğünü belirterek 2006 yaz sezonunda bir yıl önceden gerçekleştirilecek bu toplantıdan başarı elde edileceğinden emin olduğunu belirtti.

Yazgan, “ Her yıl sezon öncesi yapılan toplantılardan çok fazla verim aldığımızı sanmıyorum. Onun için bu sene bir yıl öncesinden yapmayı uygun gördüğümüz bu toplantıdan daha fazla verim alacağımızı dolayısıyla AB standartlarını yakalayacağımızı umuyorum. Belediyemizin önümüzdeki sezonda kati olarak uygulayacağı bir takım kuralları açıkladığımız bu toplantıda sektörlerin kendi arasında dernekleşmesini de istedik. Bundan sonrasında yine belediye olarak destek verecek olduğumuz bir konu ise sektörleri kendi dallarında eğitmek olacak. Dallarında uzman eğitimcileri getirerek gerçekleştireceğimiz bu toplantılara katılım zorunluluğunu getireceğiz. Her sektörden bir temsilcinin katılacağı bir komite oluşturularak, turizm cenneti Tugrutreis’in AB standartlarına ulaşmasını sağlamayı hedefliyoruz.”dedi.
Başkan Yazgan, 2006 yaz sezonunda getirilecek bazı kuralların içersinde plastik masa ve sandalyenin Turgutreis’te kullanılmayacağını belirtirken sokaklara çirkin görüntü veren brandaları da kullanılmasının yasaklandığını belediyenin sağlayacağı ve bakımını üstleneceği sarmaşıklarla çözeceklerini belirtti.

Ayşegül Ülkü - Kenthaber / Turgutreis
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 12:10:08
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 13:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?