1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Granit otele polis baskını

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Bodrum Devlet Hastanesi yanında bulunan Granit Hause isimli otele baskın düzenledi. Otel bahçesinde havaya silahla ateş açılması üzerine yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. 2004 yılında Çıkar Amaçlı Suç Örgütü kurmak ve liderliğini yapmak suçundan hakkında yasal işlem yapılan A.Ç. tarafından işletilen Granit Hause isimli otel, 2000 yılında yine çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve liderliğini yapmak suçundan yasal işlem yapılan Y.R. isimli şahsa aylık 250 bin dolara kiraya verildi.

Y.R. ve A.Ç.'nin aralarında anlaşmazlık çıkınca, iki grup birbirine girdi. Oteli kiraya veren A.Ç., oteli kiraya verdiği Y.R. ve adamları tarafından otelin içindeki eşyaların kamyonlarla boşaltılacağı duyumu üzerine yetkililere bilgi verdi. Otel çevresinde gerekli tedbiri alan Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, otel içinden silah sesleri gelmesi üzerine otele operasyon düzenledi. Otel içinde bulunan K.S. (34), M.K. (41), S.Ç. (18), M.E. (31) ve S.E. (32) isimli şahısları gözaltına aldı.

Şahısların üzerinde ve çalıştıkları iş yerlerinde yapılan aramada 3 adet tabanca, 9'u boş olmak üzere 28 adet mermi ile 2 binek oto ele geçirdi. Şahısların cürüm işlemek için silahlı örgüt kurmak, liderliğini yapmak ve üyesi olmak, tehdit etmek, meskun mahalde silah atmak, hile yoluyla gayrimenkulun el değiştirilmesi ve içinin boşaltılması olaylarına karıştıkları iddiasıyla adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 15:26:38
Güncelleme :9 Eylül 2005 Cuma 10:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?