2
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Taciz iddiasına soruşturma

Bodrum'un Turgutreis beldesindeki bir lisede yaşandığı iddia edilen öğretmenin öğrencisine taciz olayı ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında öğretmen, öğrenci ve veliler tek tek dinleniyor. Muğla'nın Bodrum ilçesi Turgutreis beldesinde bulunan Hayırlı Sabancı Lisesi'nde fizik öğretmeni R.Ö.'nün (Raşit Özçelik) son sınıf öğrencisi D.G.'ye (Deniz Gül) el ve sözle cinsel tacizde bulunduğu iddiası savcılıktan sonra Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da soruşturulmaya başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ve şube müdürleri okula giderek burada öğretmen, öğrenci ve velileri dinledi. Bodrum Milli Eğitim Müdürü Özcan, "Konuyla ilgili soruşturmayı başlattık. İddia ile ilgili herkesin görüşüne başvuracağız. İddianın asılsız olup olmadığını ortaya çıkartacağız. Öğretmenimiz olaylar sonrasında rahatsızlanarak rapor aldı. Okuldaki görevine devam ediyor ancak şimdilik derslere girmeyecek" dedi.

Hayırlı Sabancı Lisesi son sınıf öğrencisi D.G.'nin şikayeti üzerine Bodrum Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen Fizik Öğretmeni R.Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. R.Ö'nün olayları 'bir komplo' olarak değerlendirdiği ve soruşturmanın ve yargı sürecinin sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağını söylediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 12:06:26
Güncelleme :23 Kasım 2005 Çarşamba 12:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?