18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Kaya Köyü'nde dostluk rüzgarı

Fethiye'nin Kaya Köyü'nde 3. Kültür ve Sanat Festivali, gerçekleştirilen yürüyüşle başladı.

Dün akşam saatlerinde köy meydanında toplanan kalabalık, Aşağı Kilise'ye kadar yürüdü. Kilisenin yanında açılış kokteyliyle başlayan etkinliklerde Rodos'tan gelen folklor ekibi, Temel Köyü'nden gelen sipsi ve saz ekibi, gösteri yaptı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaya Köyü Kültür ve Sanat Festivali Komite Üyesi Işık Taban, 1920'li yıllarda yaşanan mübadele sürecinde Anadolu'dan ve Yunanistan arasında karşılıklı yaşanan göçlerde sıkıntı ve acılar yaşandığını hatırlattı. Taban, "Bu sevgi sürecine tüm Kaya Köyü sakinleri adına hoş geldiniz diyoruz" dedi.

Festivalin açılışına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Cumhur Yaka, yaptığı konuşmada, "Türkiye'de Yunan dostluğu için yapılan ilk şenlik burada düzenlendi. Daha sonra Marmaris, Bodrum, Kuşadası gibi Yunanistan'a kıyısı olan yerlerde yapıldı. Karşıdaki evlerin mübadele ile boşaltılmasından sonra bu evlerde yaşam bitti. Bu evlerin canlandırılması için sponsorlar arandı, ama bulunamadı. Bu evlerin bir an önce canlandırılmasını, Kaya Köyü'nün bürokrasi engellerinden çıkarak, dünya barış ve dostluk köyü olmasını diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 17:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?