23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Üzümlü dastarı dünyaya açılıyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Üzümlü Beldesi'nde dokunan dastardan yapılan kıyafetler, Avrupa'ya usta fotoğrafçı Faruk Akbaş'ın kareleriyle tanıtılacak.

Fethiyeli tasarımcılar tarafından hazırlanan kıyafetler, önce defileyle halka tanıtılırken, şimdi de web sayfasında sergilenmesi ve katalog hazırlanması için çalışmalar başladı. Fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş, aralarında kızı Ekin Akbaş'ın da bulunduğu mankenlerin giydiği kıyafetleri Fethiye Kültür Merkezi sahnesinde oluşturduğu stüdyoda çekti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan proje saha koordinatörü Fatma Özbalı, çekilen fotoğrafların web sayfasında ve katalog hazırlanmasında kullanacağını belirterek, "Bunu hazırlarken profesyonel düşündük ve usta bir fotoğrafçıyla çalışmak istedik. Çekilen fotoğraflar uluslararası fuarlarda kullanılacak. Üzümlü ve dastar dokuyanlar için önemli bir olay. Şimdi yerel tasarımcıların kıyafetleri kullanılıyor; ancak projenin ilerleyen aşamalarında mutlaka profesyonel tasarımcılara da ihtiyaç duyulacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 17:33:01
Güncelleme :13 Ağustos 2005 Cumartesi 17:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?