1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Organ bağışı kampanyası

Milas Ticaret Odası (MİTO) tarafından Organ Bağışı Haftası sebebiyle bir kampanya başlatıldı. Düzenlenen kampanyanın ilk gününde 22 kişi organ bağışında bulundu.

MİTO Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Doğru, kampayayla ilgili yaptığı açıklamada, insanların öldükten sonra organlarının çürüyeceğini hatırlatarak, bunun yerine zor durumda olan ve organ bağışıyla hayatta kalacak vatandaşların kullanmasının daha hayırlı olduğunu ifade etti. Doğru, "Hastalıkla mücadele eden ve maddi sıkıntıda bulunan kişiler, bu kampanyayla biraz daha rahatlayacak diye düşünüyorum. Ümidim bu kampanyaya katılımın yüksek olması" dedi.

Milas Sağlık Grup Başkanı Veli Ertuğrul, MİTO Başkanı Nazmi Doğru'nun verdiği desteğe teşekkür ederek, "Bu kampanyaya daha fazla sivil toplum örgütü ve diğer kurumlar destek vermeli. Ülkemizde organ bağışı bekleyen 12 bin hasta var. Bu hastalardan birçoğu organ bulunamazsa hayatlarını kaybedecekler. Meydana gelen ölüm olaylarında beyin ölümü gerçekleşti mi, organ nakli yapılabiliyor. Vefat eden kişi daha önceden organlarını bağışlamamışsa ailesi de bu bağışı yapabilir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 15:49:46
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 15:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?