4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

150 tarihi ev bulunuyor

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un kente yaptığı ziyaret sırasında restorasyonu için ödenek sözü aldığı Yörük Evi'ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Mülkiyeti Uşak Belediyesi'ne ait olan tarihi Yörük Evi, 2006 yılı Haziran ayında restorasyonu tamamlanarak hizmete girecek. Yaklaşık 250 bin YTL'ye mal olacak olan restorasyon çalışmalarını Belediye Başkanı Mesut Apaydın, yerinde inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından gönderilen ödenek ile restorasyonu tamamlanacak olan Yörük Evi için 1998 yılında röleve ve restorasyon projeleri tamamlanarak Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay alınmıştı.

Ancak daha sonra ihmal nedeniyle 7 yıl boyunca hiçbir çalışma yapılmadı ve tarihi yapı yıkılma noktasına geldi.
Uşak'ta 200'e yakın tarihi eserin restore edilmeyi beklediğini belirten Belediye Başkanı Mesut Apaydın, ''Uşak'ta şu an restore edilmeyi bekleyen 150 tescilli tarihi değeri olan ev ve medrese var. Öncelikle restorasyonunu yapıp işletme ya da ziyarete açmak istediğimiz, Yörük Evi ve Dokur Evi adlı iki güzel tarihi ev için çalışmaları başlattık.

Yörük Evi için Kültür Bakanlığı 250 bin YTL ödenek gönderdi. Bakanlıktan gelen paranın ardından restorasyon için ihale açtık. İhaleyi kazanan firma restorasyon çalışmalarına başladı. Yörük Evi restorasyon işi yaklaşık 1 yıl sürecek. Çalışmalar tamamlandığında burayı misafirhane ya da kadınların el işi yapabileceği kültür evi yapmayı düşünüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 23:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?