23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Siyanürlü altına tepki

Uşak'ın Ulubey İlçesi'ne bağlı İnay Köyü halkı, altın firmasının kullanma suyu hattı için yaptığı çalışmalara karşı tepkilerini basın açıklaması yaparak sürdürdü. Uşak merkez Tiritoğlu Parkı'nda bir araya gelen köylüler yaptıkları basın açıklamasıyla Kışladağ'da siyanürlü altına karşı tepkilerini bugün de sürdürdü.

Kanada kökenli TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi'nin su hattı çalışmalarını 3 gündür çeşitli eylemlerle protesto eden İnaylı ve çevredeki köylülere Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Elele Hareketi de destek verdi. Sloganlar eşliğinde parka gelen yaklaşık 150 kişilik grup, jandarmanın kendilerine karşı su hattı çalışmaları sırasında güç kullandığını iddia ederek alkışlı protesto yaptı.

"Siyanürlü Şirket ve Yandaşlarından Hesap Soracağız" yazılı bir pankart asan eylemciler yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 11:11:40
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 15:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma gök IP: 85.100.255.xxx Tarih : 24.08.2006 21:48:08
Benim babam oraya iş yapıyor.Tehlikeli olsa iş yamaz.Hem orda çalışanlar canını sokakta mı buldular?Taaa kanadadan kalkıp insanlar buraya zehirlenmeye mi?Ölmeye mi? geldiler.Para için canlarını satacaklar kadar akıl yok mu onlarda.orda o kadar önlem var ki bu sıcakta orda çalısam insanlar botlarla ve ozel kıyafetlerle dolaşıyorlar.Halk biraz mantklı düşünse ne güzel olacak.