2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Sigara yasağı kahvaneleri kapatır

Adıyaman Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Sinan Turan, çıkartılan yeni yasayla birlikte kahvehanelerde sigara içilmesinin yasaklanmasının kahvehanelerin kapanmasına neden olacağını söyledi.

Adıyaman'da 400'e yakın kahvehane ve çay ocağının bulunduğunu ve yeni yasayla birlikte bunların büyük bir çoğunluğunun kapanacağını belirten Sinan Turan, yeni yasanın sonları olduğunu vurguladı. Turan, "Bu yasak, sektörümüzün sonunu getirir. Sigara tiryakileri açık alanda içemeyecek ve en çok sigara içilen yer olan kahvehaneler bu yasayla birlikte bitecek. Adıyaman'da 400'e yakın kahvehane ve çay ocağı bulunuyor. Bu yasakla birlikte bu sayı 100'e düşer" dedi.

Kahveci esnafının çok güç şartlarda geçimini sağladığını ve yasakla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını söyleyen Turan, "Kahveci esnafı çok güç şartlarda geçimini sağlıyor. Vatandaş çayları bile veresiye içiyor. Bu şartlar altındaki esnaf, sigara yasağıyla birlikte çökecektir. Oyun oynarken sigara molası verilemez. Kahvehanelerdeki sigara yasağı diğer yerlere benzemez. İnsanlar lokantalarda yemek yedikten sonra çıkıp gidebilir ama kahvehaneler öyle yerler değildir. Kahvehane vakit geçirilen yerlerdir. Saatlerce oyun oynanır ve sigara içilir. Bu yeni yasa bizleri kara kara düşündürüyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 18:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hchg IP: 88.230.154.xxx Tarih : 9.01.2008 18:45:52

bu rte=akp canı ne istiyorsa onu kanunlaştırıyor,herhalde yakında dikta rejimini getirir,bu ülke ne hale geldi yaaa