6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yurt çocukları yeni yıla erken girdi

Adıyaman Gönüllü Anneler ve Kimsesizleri Koruma Derneği, kimsesiz ve yoksul çocuklar için yılbaşı eğlencesi düzenledi.

Yetiştirme Yurdu, Sevgi Çocuk Yuvası ve 80. Yıl Rehabilitasyon merkezlerinde bulunan kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklar için polis evinde yılbaşı eğlencesi düzenlendi. Düzenlenen yılbaşı eğlencesinde kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklar gönüllerince eğlendi.

Yılbaşı pastasının kesildiği gecede, müzik eşliğinde halaylar çekildi, palyaço çocukları eğlendirdi. Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün, gönüllü anneler ile kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklar katıldı. Adıyaman'ın yerel sanatçısı Dellal Metin türküleriyle renk kattığı gecede, kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklar gönüllerince eğlendi. Yeni yıla erken giren kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklar ile birlikte Vali Halil Işık, yılbaşı pastasını kesti.

Gecede konuşan Vali Halil Işık, kimsesiz ve yardıma muhtaç çocuklar için devletin her zaman seferber olduğunu kaydederek, "Bir taraftan devlet diğer taraftan sivil toplum kuruluşları bu çocukları yalnız bırakmamak için gayret sarf ediyoruz. Bugün burada çocuklarımızı eğlendirmenin, biraz olsun yüzlerini güldürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Onlar bizim çocuklarımız ve her fırsatta yalnız olmadıklarını göstermeye çalışıyoruz. Bu vesile ile gönüllü annelerimize ve bu eğlence etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür eder, çocuklara gelecekte mutluluklar ve başarılar diliyorum" dedi.

Gönüllü Anneler ve Kimsesizleri Koruma Dernek Başkanı Necla Özelçi ise, çocukların sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kimsesiz çocuklarımız için yeni yıla girmeden önce mutlu olmaları ve kimsesiz olmadıklarını bilmeleri için eğlence düzenledik. Bu tür etkinlikleri çocuklarımızın eğlenmesi için her yıl düzenliyoruz Yardıma muhtaç aile ve çocuklarına mutlaka sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 14:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ruken alacalı IP: 88.247.67.xxx Tarih : 31.05.2008 14:54:36

beni unutmamışsanız eski öğrencinizim bence derginiz çook güzel olmuş ama bizsiz iyi olmamışta