7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

"Örümcek ağı" operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün silah kaçakçılarına yönelik düzenlediği "Örümcek Ağı" adlı operasyonda 14 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, olayla ilgili 6 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerce, silah kaçakçılığı ve ticareti yapan bir organizasyona yönelik "Örümcek Ağı" kod adlı bir operasyon başlatıldı. Başta Diyarbakır olmak üzere Gaziantep ve çevre illerde bulunan organizasyon üyelerinin, Kuzey Irak'tan yasadışı yollarla temin ettikleri çok sayıdaki silahları, araçlarla getirip piyasaya sürecekleri öğrenildi. Silah kaçakçılarına yönelik devam eden operasyonlarda, söz konusu silahların Kuzey Irak'tan temin edilerek Türkiye'ye girişini sağlayan H.Ö. ve F.Ö. isimli şahıslarla silahların piyasaya sürülecek illere sevkıyatını gerçekleştiren N.T, silahların belirli yerlerde depolanmasından sorumlu H.G, silahların piyasaya sürülmesinden sorumlu M.T. ve V.T. isimli şahıslar olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen silah kaçakçıları, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.

Operasyonda ayrıca, araç içinde 5 adet Vzör marka 7.65 mm çapında tabanca, 5 adet Walter marka 7.65 mm çapında tabanca, 4 adet Glock marka 9 mm çapında tabanca olmak üzere toplam 14 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 22 adet şarjör ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 19:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?