4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

25 öğrenci yaralandı

Diyarbakır'ın Lice-Kulp ilçesi Zümrüt köyü yakınlarında bir öğrenci servisinin şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 25 öğrenci yaralandı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne ambulanslar ve özel araçlar ile getirilen yaralı öğrencileri taşımada sedye krizi yaşandı.

Alınan bilgilere göre, olay saat 14.00'te Lice-Kulp karayolu üzerindeki Zümrüt köyü yakınlarında meydana geldi. 25 öğrenciyi taşıyan Adnan Kaçan yönetimindeki servis aracı aşırı sürat nedeniyle virajı alamıyarak şarampole uçtu.

Çevredeki vatandaşların yardımlarıyla Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılan 25 öğrenciden Sami Aydın ve Ümran Aslantaş isimli iki öğrencinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bu arada, köy yolunda aşırı sürat yapan servis şoförü Adnan Kaçan ise olay yerinde hayatını kaybetti. Ambulans ve çevredeki araçlar ile ilk olarak bölgenin en geniş kapsamlı hastanesi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne getirilen 11 yaralı zor anlar yaşadı.

Hastanenin acil servisinde kazadan bilgileri olmalarına rağmen tedbir alınmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Yaralılar sedye ve sağlık personeli olmadığı için ambulansların sedyeleri ile acil servise taşındı. Bazı sedyelere ise durumları ağır olmasına rağmen ikişer üçer kişi konularak taşındı.

Bazı öğrenciler sedye olmamasından ötürü vatandaşların yardımlarıyla kucaklarda bilinçsizce taşınması dikkatlerden kaçmadı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nin 2.5 aydan bu yana bozuk olan tomografi cihazı nedeniyle ağır yaralı olan ve adeta ölümle savaşan Sami Aydın ve Ümran Aslantaş, kentin daha düşük bir hastanesine tomografi çekilmesi için gönderildi. Bu duruma sinirlenen hasta yakınları ile görevliler arasında tartışma çıktı. Ölümle savaşan iki minik çocuğun durumlarının ağır olduğu öğrenilirken, dünde hastanenin tomografi aletinin bozuk olmasından dolayı 24 yaşlarında iki çocuk babası bir gencin de öldüğü öğrenildi. Hastane çalışanlarından alınan bilgilere göre tomografi cihazının 2.5 aydan buyana bozuk olduğu ve onarımının yapılması için firmalardan teklif beklendiğini bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 17:12:22
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 00:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?