4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

80 ton tarihi geçmiş et

Diyarbakır'da özel bir soğuk hava deposuna düzenlenen operasyonda, tarihi geçmiş 80 ton kırmızı et, tavuk ve hindi eti ele geçirildi. Piyasaya sürülmek üzereyken ele geçirilen etlerin sahipleriyle polis arasında tartışma yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Mardin yolu üzerindeki özel bir soğuk hava deposuna baskın düzenlendi.

Polisin de destek verdiği operasyonda, özel soğuk hava deposunda tarihi geçmiş 80 ton kırmızı et, tavuk ve hindi eti ele geçirildi. Ele geçirilen etler, polis ve ekipler kontrolünde kamyonlara yüklenirken, işyeri sahipleriyle polis arasında tartışma yaşandı.

Polis, son kullanma tarihinin 2006 olduğunu iddia eden işyeri sahibini sakinleştirmekte güçlük çekti. 80 ton et kantarda tartıldıktan sonra 10 kamyona yüklenip, akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp sahasında benzin dökülerek imha edildi.

Tarım İl Müdürlüğü görevlileri, tüm et ve benzeri ürünlerin eksi 18 derecenin altında saklanması gerektiğini belirterek, "Buradaki ortamın eksi 4 ile 7 arasında olduğunu gördük. Bu da şoklama olayının, daha doğrusu soğuk zincirinin bozulmasına sebep olmuştur.

Ayrıca, kırmızı ve beyaz etlerle sakatat, depolama şartları uygun olsa bile aynı ortamlarda kesinlikle saklanmaz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 16:19:17
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 17:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?