7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Basamak operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği "Basamak" adlı uyuşturucu operasyonunda 51 kilogram esrar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun zamandır uyuşturucu ticareti yapan B.D. ve M.S.A. isimli iki şahsın İstanbul'a uyuşturucu madde gönderecekleri bilgisini alarak şahısları takibe aldı. Ekipler, düzenlenen "Basamak" adlı operasyonla, uyuşturucu satıcılarını esrar maddelerini başka bir araca yükledikleri sırada suçüstü yakaladı. Araçlarda yapılan aramada 48 ayrı pakette 51 kilogramlık satışa hazır toz esrar ele geçirildi. "Toplu halde uyuşturucu esrar maddesi ticareti yapmak, bu amaçla bulundurmak ve nakletmek" suçundan gözaltına alınan şahıslar, çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine konulurken, operasyon, kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Bu arada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2005 yılında gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonlarında toplam 560 kilogram esrar, 275 kilogram uyuşturucu maddesiyle 40 bin Extacy hap ele geçirdiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 14:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?