7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Çete operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinden Diyarbakır'ı rahatlatan Asalak K kodlu operasyon başarıyla tamamlandı, operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde 19 yaşındaki Kudret Ozengiz ve imam nikahlı eşi Mustafa Yasin Beybur cinayetlerinin arkasında bir çete olduğunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'ı rahatlatan Asalak K kodu altında operasyonlar başlattı. Derinleşen operasyonlarda, Diyarbakır, İstanbul, Mersin ve Antalya illerinde hırsızlık, adam öldürme, adam yaralama, tehdit etme ve iş yeri kurşunlama olaylarına karışan çeteye yönelik düzenlenen Asalak K kodlu operasyonunda, çete lideri başta olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı. Eşzamanlı olarak Diyarbakır ve Mersin'de çete mensuplarına yönelik olarak düzenlenen operasyonda, başta çete lideri S.İ olmak üzere, örgüt üyelerinden G.C, E.A, M.A, G.E, (Bayan) S.U, Y.A, Ş.I, C.Ö, Ö.E, E.B, T.D, M.K, E.Ö, M.V.İ, A.A (Bayan) ve V.S isimli 17 şahıs kıstırıldıkları bir dairelerde yakalandı. Ayrıca, N.İ ve A.B isimli şahıslar halen tutuklu olarak cezaevinde bulunan çete üyeleri hakkında yapılan tahkikat neticesinde, çete kurmak, çeteye liderlik yapmak, çeteye üye olmak, çete adına adam öldürmek, birden çok çeşitli silahlı yaralama olaylarını gerçekleştirmek, hürriyeti tahdit, insan kıçarma ve ev kurşunlama, zorla para karşılığı fuhuş yaptırmak, adam öldürmeye teşebbüs, baskı ve tehdit yoluyla işyerlerine el koyma teşebbüs, işyeri kurşunlama, örgütü yaralama olayına azmettirme, esrar ve sahte para bulundurmak suçlarından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan çete üyelerinin emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları Cumhuriyet Başsavcılığı'nda 17 çete üyesinden G.C., E.A, M.A, G.E, Ş.İ. C.Ö, M.K, E.Ö, M.V.İ, A.A ve S.İ adlı şahıslar olmak üzere toplam 11 çete üyesi tutuklandı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartılan çete üyelerinden bazılarının yasa dışı slogan atması ise dikkatlerden kaçmadı.

ÇETENİN İŞLEMEDİKLERİ SUÇ KALMADI

Diyarbakır Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin Diyarbakır'ı rahatlatan Asalak K kod adlı çete operasyonunda ele geçirilen 17 şahsın işlediği suçlar şöyle: "2 adam öldürme, adam kaçırma, 2 adet telefon gaspı, 5 silahlı yaralama, 6 silahlı kavga, 2 adet uzun namlulu silah bulundurmak, 3 ikamet kurşunlamak, darp olayı, 7 ayrı tehdit olayı, 2 uyuşturucu madde satışı, 2 işyeri kurşunlama olayı, sahte sürücü belgesi bulundurmak, 3 otoyu kurşunlamak, hürriyeti tehdit olayı, görevli memura yalan beyanda bulunmak, görevli memura saldırı, sahte para bulundurmak, birden fazla tecavüz olayı, zorla fuhuş yaptırma, başkalarına ait kimlik bulundurmak, çok sayıda hırsızlık".

Diyarbakır emniyetinin yaptığı başarılı operasyonda çete çökertilmediği takdirde, 2 işyerine elkoyma ve şahsa ait arabayı tehdit ile alma olaylarını planladığı ortaya çıktı.

Kaçakçılık polisinin çökerttiği çetede, 1 adet 14'lü tabanca, 1 adet CZ 75 marka tabanca, 4 adet jarjör, 35 adet fişek, sahte sürücü belgesi, 5 gram esrar, 150 YTL sahte para, sim kartlar ve cep telefonları ele geçirildi.

Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdürlüğü'nün yaptığı Asalak K kodlu çete operasyonunda yakalanan şahısların Sur içi semtindeki tüm olaylarının sorumlusu olduğu ortaya çıkarken, bunun yanında çete üyelerinin başka bölgeleri de ele geçirmek üzereyken yakalandıkları bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 16:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?