7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Dicle Üniversitesi'nde aşk cinneti

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (D.Ü) Eğitim Fakültesi'nden geçen yıl mezun olan ve Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde öğretmenlik yapan Makşuk Sami (23), Mimarlık Fakültesi birinci sınıfında okuyan S.H.'nin sınıfını silahla bastı. Meydana gelen kargaşadan kaçan S.H.'yi bulamayan Sami, bu kez sınıfın karşısında oturarak kafasına silah dayadı. "S.H.'yi seviyorum ve onu görmek istiyorum" diye bağıran Sami'nin üzerine çelik yelekli polisler atladı ve silahı elinden aldı. 

Diyarbakır Mimarlık Fakültesi'nde bugün bir aşk cinneti yaşandı. Geçen yıl D.Ü. Eğitim Fakültesi'nden mezun olan ve Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde öğretmenlik yapan Makşuk Sami, bu sabah saatlerinde sevdiği kızın okuduğu Mimarlık Fakültesi'ne geldi. Sevdiği kız S.H.'nin okuduğu birinci sınıfı elinde silahla basan Sami'yi gören öğrenciler, korku içinde kaçışmaya başladı. Bu kargaşadan yararlanıp kaçan S.H.'yi göremeyen Sami, bu kez sınıfın karşısında oturarak kafasına silah dayadı. Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı operasyonda sıcak dakikalar yaşandı. 

"S.'yi seviyorum. Onu görmek istiyorum" diye bağıran Sami'nin zaman zaman hap attığı görüldü. Olay yerine gelen keskin nişancı özel harekat timleriyle terörle mücadele ekipleri, Sami'yi ikna etmek için uzun süre çaba gösterdi. Yaklaşık bir saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince, çelik yelek giyen bir sivil polis Sami'nin bir anlık dalgınlığından yararlanarak üzerine atladı ve silahı elinden aldı. Sami'nin silahında iki kurşun olduğu ve birini sevdiği kıza diğerini de kendine sıkmayı planladığı öğrenildi. 

Gözaltına alınan Sami, sürekli "Onu seviyorum" diye bağırdı. S.H.'nin akrabaları ise olay yerine gelerek kızı okuldan götürdüler.
.
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2006 Perşembe 14:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?