8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

DTP'lilere tutuklama

Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen cenaze töreninde en ön saflarda yer aldıkları ve grubu tahrik ettikleri iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan Tes-İş 1 No'lu Şube Başkanı ve Diyarbakır Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ali Öncü, DTP'li yöneticilerden Necdet Atalay, Musa Farisoğulları ile Edip Yaşar, Muhlis Altun ve Nusret Akın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Muş kırsalında öldürülen 14 teröristen 4'ünün cenazesinin Diyarbakır'da defnedilmesinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. İzinsiz gösteriler sırasında çıkan olaylardan sonra önceki gün gözaltına alınan DTP İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu, yönetici Necdet Atalay, Muhlis Altun ve Nusret Akın ile Tes-İş 1 Nolu Şube Başkanı ve aynı zamanda Diyarbakır Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Ali Öncü ve Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Edip Yaşar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulaması tamamlandıktan sonra dün gece adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi savcılıkça ifadeleri alınan 4 DTP yöneticisi ile 2 sendika temsilcisi, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca, "terör örgütü adına eylem düzenlemek" suçundan tutuklandı. Mahkemece tutuklanan 6 kişi, sabah erken saatlerde Diyarbakır F Tipi Cezaevi'ne götürüldü. Sanıklar hakkında 5 ile 10 yıl arası hapis cezası isteniyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 12:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?