4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Düğün konvoyuna yaylım ateşi

Diyarbakır'da, eski bir husumet nedeniyle köye gelin getiren konvoyun taranması sonucu 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre olay, dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Damat Mehmet Nuri Diri ve gelin Emine Derse'yi getiren düğün konvoyu, Sakallı möyü girişinde H.S. (38) adlı kişi tarafından yaylım ateşine tutuldu.

Açılan ateş sonucu Mehmet Musa Sakallı (11) ve İrfan Karakuş (14) ağır yaralanırken, Ramazan Dağ (25), Zümrete Sakallı (13), Resul Seçim (41) ve Mehmet Yunus Dağ (12) çeşitli yerlerinden yaralandı. 3'ü minibüs olmak üzere 5 araçtan oluşan konvoya rasgele ateş açan H.S'ye, muhtar Muhiyettin Sakallı ruhsatlı tabancasıyla karşılık verdi. Olayın ardından silahıyla birlikte kaçmak isteyen H.S, jandarma ekipleri tarafından köyün 1 kilometre ilerisinde yakalandı.

Sakallı köyünden Cemal Dağ, köye girerken bir anda tarandıklarını ifade ederek, "Pirinçlik'teki bir köyde berdel (kız alıp verme) yapıyorduk. Kızları, köy girişinde değiştirdik. Biz gelinimizi alıp Sakalllı köyüne doğru giderken, köy girişinde H.S. önümüzü kesti ve çoluk çocuk demeden hepimizi taradı. Zaten daha önce de taramıştı. Bu adam çıldırmış mı, kudurmuş mu, her ne ise anlamadık.

Bağrışmalar oldu. H.S. kaçmaya çalıştı ve daha sonra jandarmalar tarafından yakalandı. Biz de yaralıları, Dicle Üniversitesi'ne getirdik" dedi.

Düğün konvoyunda araç kullanan muhtar Muhiyettin Sakallı ise saldırıyı yapan şahsın akrabaları olduğunu söyleyerek, "Ben arabayı sürüyordum. Konvoyla giderken sesler geldi ve cam kırıldı, millet bağırmaya başladı. Ben de durdum. H.S, 50-70 metre önümde bir taşın arkasından bize doğru ateş açıyordu.

Ben de muhtar olduğum için ruhsatlı silahım vardı. Silahımla kendimi ve vatandaşlarımı korumak için karşılık verdim. H.S. kaçmaya çalıştı, 300-400 metre ileride jandarma ekipleri silahıyla birlikte onu yakaladı. Olay yerinde 205 adet boş Kaleşnikof kovanı bulduk. Zaten bizi tehdit ediyordu. 10 şarjör, 2 hücum yeleği, 1 de Kaleşnikof silah ele geçirildi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 14:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?