7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Emniyetten suç duyurusu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce, Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde öldürülen 7 PKK'lının cenazelerinin taşınması için ambulans tahsis eden Diyarbakır Büyükşehir ve Batman Belediyeleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ambulansla daha önce PKK'lıların cenazelerinin taşındığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma sürerken, polis yeniden PKK'lıların cenazelerini taşıdıkları gerekçesiyle Diyarbakır ve Batman belediyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen İdris Yakut, Yoldaş Özel, İdris İmir, Hüseyin Özkaya, Ergin Ekinci ile Suriye uyruklu Abbas Baran ve Eşref Kahraman'ın cenazelerini taşıdıkları gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir ve Batman Belediyesi hakkında polisin yaptığı suç duyurusu, savcılık tarafından incelemeye alındı.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 14:44:39
Güncelleme :6 Mart 2006 Pazartesi 15:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 88.226.1.xxx Tarih : 9.03.2006 15:24:13
Devletin malını devlet düşmanları için sarfedebilen bir belediye başkanı için söylenebilecek en hafif şeyi söylüyorum: "Yazıklar olsun". terörü ve teröristi destekleyenleri kınıyorum. Bölünmez Türk-Kürt kardeşliği!