4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Film setine operasyon

Merkezi İstanbul'da bulunan Koç Müzik Yapım Şirketi tarafından Diyarbakır'da çekilen "Sahipsiz Gelin" adlı filmin setine, vatandaşların telefonla yaptığı "Bir otomobilde silahlı kişiler var" ihbarı üzerine polis ekipleri baskın düzenledi.

Asayiş ve terörle mücadele ekiplerinin yanı sıra, özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, karşılarında bir an bu kadar polisi gören set görevlileri ve oyuncular şaşkınlıklarını gizleyemezken, silahlı kişilerin filmin bir sahnesini canlandırdığı anlaşıldı.

Diyarbakır'da çekimlerine 5 ay önce başlanan "Sahipsiz Gelin" adlı sinema filminde gerçek bir silahlı çatışmayı yansıtan kareler olunca, sahne çekimleri karakoldu son buldu. Bağlar semtinde yapılan film çekiminden habersiz olan vatandaşlar, 155'i arayarak "Bir otomobilde silahlı kişiler var, birbirlerine ateş ediyorlar" ihbarında bulundu.

Bunun üzerine alarma geçen polis ekipleri, Cemiloğlu Caddesi'nde kurulan film setine baskın yaparak, otomobilde bulunan silahlı kişileri çembere aldı. Neye uğradıklarını şaşıran ve senaryoda böyle bir sahnenin olmadığını düşünen set görevlileriyle oyuncular, "Film çekiyoruz" diye açıklama yapmalarına rağmen gözaltına alınmaktan kurtulamadı.

Daha sonra, Turizm Bakanlığı'ndan izinli olduklarının tespiti üzerine set ekibi serbest bırakıldı. Olayın şokunu üzerinden atamayan film ekibi, yeniden kamera karşısına geçti.
76 kişilik bir ekiple çekilen "Sahipsiz Gelin" filminde çekimlere yüzlerce Diyarbakırlı da eşlik etti. Çekimler sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan set ekibi, oldukça zor anlar yaşadı. Kuru sıkı mermilerin havada uçuştuğu sette, profesyonel yönetmen ve oyunculara adeta taş çıkartan Diyarbakırlı amatör sinemacıların kullandığı kamera ve monitör dikkat çekti.
"Kara Leke" ve "Sahipsiz Gelin" adlı filmlerin yönetmeni Hamza Şenoğlu, geleneksel bir film çektiklerini ifade ederek, "Film, töre cinayetlerini ve ağalık sistemini konu alıyor. Bu, benim 8 bölümlük ikinci filmimdir. Biz setteydik, hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Çekimler esnasında bir anda etrafımız sarıldı, ne olduğunu anlayamadık. Polisler, silahlarını bize doğrultup, 'Ne oluyor burada, kim kimi öldürdü, PKK'lı mısınız?' diye sorarak, karakola gelmemizi istedi. Bütün izin belgelerimi göstermeme rağmen bizi gözaltına aldılar. Karakolda yaptıkları araştırmanın ardından bizi serbest bıraktılar. Film çekimi sırasında polisler etrafımızı sarıp yanımıza geldiğinde film çektiğimizi söyledik, fakat onlar bize 'Biz film değil, gerçeğiz' dedi. Çok şaşırdık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 21:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?