4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Hizbullah itirafçısı bulunamıyor

Diyarbakır'da 6 yıl önce polise teslim olan ve terör örgütü Hizbullah'ın ana arşivini ele verip, Beykoz operasyonuyla ilgili verdiği bilgilerle örgütün çökertilmesini sağlayan Hizbullah'ın sorgucusu itirafçı Abdulaziz Tunç'u, mahkeme tüm aramalarına rağmen bulamıyor.

Bakanlar Kurulu kararıyla Beşiri'deki nüfus kaydı silinen ve kendisine yeni kimlik çıkarılarak estetik yüz ameliyatı geçiren Abdulaziz Tunç, adam öldürmek suçundan aranıyor.

Terör örgütü Hizbullah'ın 20 bin sayfalık dokümanıyla tetikçilere ait isim listesinin yer aldığı Mardin'deki ana arşivi, örgütün kaçırdığı kişileri sorguladığı sığınakların yerleri ve örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürüldüğü Beykoz'daki hücre evini güvenlik güçlerine ihbar eden itirafçı Abdulaziz Tunç 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tüm yazışmalarına rağmen bulunamıyor.

Beşiri'nin Yalınkavak Köyü'nde öğretmenlik yapan Ali Rıza Pekgöz'ü 1993 yılında öldürmek suçundan hakkında ömür boyu hapis istemiyle yeni bir dava açılan itirafçı Abdulaziz Tunç'un nüfusa kayıtlı olduğu Beşiri Nüfus Müdürlüğü'ne yazılan yazıda bu isimde kimsenin nüfus kaydının bulunmadığı, Abdulaziz Tunç adında bir kişinin nüfus kaydının 28 Mayıs 2001 günü Bakanlar Kurulu kararıyla nüfustan düşürüldüğü cevabı verildi.

Mahkeme görülen duruşmada bu kez, Abdulaziz Tunç'un hangi isimle nüfusa kaydedildiğinin sorularak mahkemeye bilgi verilmesine karar verdi. Tunç'un açık ikametgahının saptanması için Beşiri İlçe Jandarma Komutanlığı'na da yazı yazıldı. Kapatılan Diyarbakır 3 No'lu DGM'de ömür boyu hapis istemiyle yargılandıktan sonra pişmanlık yasasından yararlandırılarak serbest bırakılan Abdulaziz Tunç'un estetik ameliyat geçirip yeni bir kimlikle ortadan kaybolduğu belirtiliyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?