7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kayıp vatandaş aranıyor

Kulp İlçesi'nde 21 gündür kayıp olan Niyazi Bozkuş için İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, köylüler ve korucular seferber oldu. Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle zaman zaman kesintiye uğrayan arama kurtarma çalışmalarında, kayıp vatandaşın izine henüz rastlanmadı.

Barın Köyü'ndeki evine giderken kar ve tipiye yakalanarak kaybolduğu iddia edilen Niyazi Bozkuş'un kaybolduğu ihbarının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, arama çalışmalarına başladı. Korucular ve köylülerin de katıldığı çalışmalarda Niyazi Bozkuş'un izine rastlanmadı.

Kulp Kaymakamı Yüksel Kara, kaybolan vatandaş için seferber olduklarını belirterek, "Bayır Jandarma Karakolu civarında bir vatandaşımız kayboldu. Vatandaş, yoğun tipide yola çıkıyor. Büyük ihtimalle ya karın altında kaldı ya da yırtıcı hayvanlar tarafından parçalandı. Kulp İlçesi'ne valilik tarafından 33 kişilik sivil savunma ekibi gönderildi. 25 asker ve korucuyla birlikte alan taraması yaptık, fakat şahsa ulaşamadık. 10 günden bu yana aramaya devam ediyoruz. Yabani hayvanlar tarafından öldürüldüğünü sanıyoruz. Arama tarama faaliyetlerine son verdik. Köylülerin arama çalışmaları ise sürüyor" dedi.

Arama tarama çalışmalarına katılan İnkaya Köyü Muhtarı Mizbah Akdeniz, 21 gündür kayıp olan Niyazi Bozkuş'u hala aradıklarını ifade ederek, "Niyazi Bozkuş adlı vatandaşımız, Kulp İlçesi'nden Barın Köyü'ne doğru giderken, Güleç Köyü'nden geçiyor. Burada muhtarın evine geliyor. Yarım saat kadar istirahat ettikten sonra eve gideceğini söyleyerek, Barın Köyü'ne doğru yola çıkıyor. Fakat tipi olduğu için evine varamıyor. Tüm aramalarımıza rağmen kendisini bulamadık. Jandarma ve köylülerle birlikte kar altında aramalarımız sürüyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 14:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?