4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Miting sonrası olaylar çıktı

Diyarbakır'da, Kürt konusunu gündeme taşımak ve bu konuda barışçıl yöntemler geliştirilebileceği mesajını vermek amacıyla düzenlenen "Kürt Sorununa Demokratik ve Barışçıl Çözüm Mitingi" sonrası ortalık adeta savaş alanına döndü.

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda uygun görülmediği gerekçesiyle izin verilmediği için ertelenen ve Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri tarafından organize edilen miting, bugün saat 11.00'de İstasyon Meydanı'nda gergin bir ortamda başladı.

Mitingin bitmesinin ardından kalabalık, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nı taş yağmuruna tuttu. Kalabalık grup, Koşuyolu semtinden geçen yolu kapatarak polisi taşladı. Çıkan arbedede polis panzerleri kalabalığı dağıtmaya çalışırken, polis havaya uyarı ateşi açtı.

Uyarı ateşi açılmasına rağmen dağılmayan eylemciler taş atmaya devam ederken, polis bu kez biber gazı kullandı. Kalabalığın üzerine göz yaşartıcı bomba atan emniyet güçleri, 2 kişiyi gözaltına aldı. Kalabalık grup, çöp bidonlarını yolun ortasında barikat olarak kullandı. Sloganlar atarak yürüyen ptotestocular, Bağlar 10 Nisan Polis Merkezi'ni taşladı.

Öte yandan, olaylar sırasında 1 bayan biber gazıyla zehirlendi. İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 18:26:52
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 10:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?