7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Olaylarda bir can kaybı daha

Diyarbakır Devlet Hastanesi yetkilileri, kentte geçen hafta yaşanan olaylar sırasında yaralandığı belirtilen 17 yaşındaki Mahsun Mızrak`ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğini söylediler.

Kendisini olayların yaşandığı günlerden bu yana aramakta olan ailesinin Mızrak`ın cesedini Devlet Hastanesi morgunda bulmasının ardından, Diyarbakır`da geçen haftaki olaylar sırasında ve ardından ölenlerin sayısı 10`a yükseldi.

Bingöl`de güvenlik güçlerinin operasyonlarında öldürülen 14 PKK`lıdan dördünün cenazesinin geçen Salı günü kaldırılmasından sonra Diyarbakır`da başlayan olaylar sırasında ikisi çocuk altı kişi yaşamını yitirmiş, 360 kişi de yaralanmıştı.

Diyarbakır Valiliği dün yaptığı açıklamada, toplam 360 kişinin yaralandığını, yaralılardan daha sonra yaşamlarını yitirenler olduğunu ve ölenlerin sayısının dokuza yükseldiğini belirtti. Demokratik Toplum Partisi`nin (DTP) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ise dün düzenlediği basın toplantısında, ölenlerin sayısının 12 olduğunu savunmuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 11:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?