8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Oto hırsızlık şebekesine darbe

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul-Ankara ve İzmir'den çaldıkları 6 traktör, 6 otomobil, 1 kamyon ve 1 minibüsün şase ve motor numaralarını sahte belgelerle değiştirerek piyasaya sürdükleri iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

İstanbul-Ankara-İzmir gibi illerden çalınan taksi, minibüs, kamyonet, traktör ve benzeri araçların motor şase numaralarının değiştirilip ve bunlara uygun sahte ruhsat ve plaka düzenlenip Diyarbakır ve çevre illere satıldığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bu yerlere operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 adet otomobil, 1 adet traktör, 1 adet kamyon ile 1 adet tabanca ele geçirildi.

Konuyla ilgili devam eden operasyon çerçevesinde 01 Ocak 2006 tarihinde Çınar İlçesi merkez ve köylerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonlarda Aşşağıkonak köyünde 2 adet traktör, Gürses köyünde 1 adet traktör, Çınar ilçe merkezinde 1 adet otomobil,1 adet minibüs ele geçirildi.

Çete başı olduğu iddia edilen M.K ve babası H.K'ye ait evde yapılan aramada 1 adet otomobil, 1 adet traktör, çeşitli araçlara ait 21 anahtar, 30 adet ruhsat fotokopisi, 1 adet sahte kimlik, değişik şahıslara ait tarihsiz ve boş senetler, 25 gram esrar, 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 68 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve 27 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Olayla ilgili 8 sanıktan M.K, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 16:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?