4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Polis, ilkokulda tatbikat yaptı 'suçlu'yu karıştırdı

Yeni eğitim müfredatı çerçevesinde ilkokul öğrencilerine tatbikat gereği uygulama brifingi veren polis ekipleri, öğrencilerin parmak izlerinin karışması sonucu ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni uygulayama konulan eğitim müfredatı ile ilgili ilk ders Diyarbakır'da görüldü. Diyarbakır Ali Emiri İlköğretim Okulu'nda görülen ilk dersin konusu, parmak izi alma ve cinayetlere istemeyerek karışmaktı.

Emniyet Müdürlüğü'nden gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri, ilkokul öğrencilerine gerçeği aratmayan bir eğitim tatbikatı yaptı. İlk derste parmak izi ile ilgili birtakım bilgiler verildi.

Daha sonra polis memurları, öğrencilerden birkaçının parmak izini alıp, kime ait olduğunu bulmaya çalıştı. Bu sırada çocuklar, parmak izi vermek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Daha sonra, parmak izi veren çocuklar, sonuçların açıklanması için okul bahçesinin ortasına yerleştirilen barikat bantlarının arkasına geçti. Ancak polis memurları, ilk denemede parmak izlerini karıştırınca ortaya hem düşündürücü hem de ilginç görüntüler çıktı.

Parmak izlerini karıştıran ekipler, isimlerde bir karışıklık olduğunu gerekçe gösterdikleri savunmalarında, ikinci denemede parmak izlerinin kime ait olduğunu bulduklarını söyledi.

Daha sonra polis memurları, bir cinayet anında neler yapılması gerektiğini okul bahçesindeki zemine ölmüş veya yaralanmış çocuk resmi çizerek anlattı.

Çocuklar bu derste de polis memurlarını soru yağmuruna tuttu. Çocukların sorularını teker teker cevaplayan polis memurları, kaza veya cinayet anında yerde bulunan para, çakmak ve benzeri herhangi bir şeyi asla almamaları konusunda çocukları uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 13:59:58
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 13:41:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?