4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Savcı, toplu mezar iddiasına el koydu

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde 1998 yılında çıkan bir çatışmada öldüğü iddia edilen 12 teröristle ilgili Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, basında çıkan haberleri ihbar kabul eden Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı, Kulp'un Demirli ve Kamışlı köyleri arasında kalan Ricil Deresi'nde keşif faaliyetinde bulundu.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri altında yapılan keşifte, insan kemikleriyle giysi parçalarına rastlanılması üzerine Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Bulunan kemikler, Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere toplatılarak adliyeye götürüldü. Öldürüldüğü iddia edilen, isimleri açıklanan ve aralarında bölge sorumlusunun da bulunduğu teröristlerin ailelerine davetiye gönderilerek, DNA testi kan ve kıl örnekleri istendi.

Araştırmalar sonucunda Kulp'ta bulunan toplu mezarla ilgili güvenlik kuvvetlerinin resmi kayıtlarında, olay tarihinde böyle bir çatışmanın yaşanmadığı, bununla ilgili 12 teröristin örgütün kendi iç çekişme ve hesaplaşmasından dolayı örgüt tarafından öldürüldükleri iddia edildi.

Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı, bölücü örgüt tarafından öldürülen teröristlerin kimliklerini tespit edebilmek ve olayın görgü tanıklarını bulabilmek için soruşturmayı genişleterek yürütüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 14:17:57
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 14:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fevzi uluc IP: 217.7.144.xxx Tarih : 28.09.2005 15:38:43
bu olayi devlet tarafinda islendigini kesindir partinin uzerineatmayin kimse size inanmaz