8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Seyyar satıcılarla zabıta arasında kavga

Diyarbakır'da seyyar satıcılar ile zabıta ekipleri arasında yaşanan bıçaklı ve sopalı kavgada, 1'i ağır olmak üzere 4 seyyar satıcı ve 2 zabıta görevlisi yaralandı. Çıkan olaylarda asayiş ekipleri yetersiz kalınca, devreye özel harekat timleri ve çok sayıda çevik kuvvet polisi girdi.

Edinilen bilgilere göre, olay saat 10.00 sıralarında Urfakapı Semti'nde zabıta ve seyyar satıcılar arasında meydana geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihi sur diplerinin görüntüsünü bozdukları gerekçesiyle bir süre önce seyyar satıcıların sur diplerinde satış yapmalarını yasaklamıştı.

Yasaklama üzerine çok sayıda seyyar satıcı tezgahlarını pazar içine alırken, bazı pazarcılar ise yasak olmasına rağmen Urfakapı semtindeki sur diplerinde tezgahlarını bugün yeniden açtı. Bunun üzerine harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, sabah saatlerinde olayın gerçekleştiği Urfakapı Semti'ne giderek seyyar satıcıların tezgahlarını kaldırmalarını istedi. Bu sırada zabıta ekipleri ile seyyar satıcılar arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedeye kesici alet ve sopalar da karışınca, devreye çok sayıda özel harekat timi ile çevik kuvvet polisi girdi.

Olayın meydana geldiği semte çok sayıda ambulans sevk edildi. Meydana gelen olaylarda zabıta görevlilerinden Ramazan Kaplan ve Bahri Toprak ile seyyar satıcılardan Şeyhmus Uçar, Dilaver Uçar, Engin Uçar ve Ramazan Uçar adlı kardeşler çeşitli yerlerinden kesici aletlerle yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alınırken, seyyar satıcılardan Şeyhmus Uçar'ın sağlık durumunun ağır olması üzerine Dicle Üniversitesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Polis, olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 14:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?