8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Sokak ortasında kanlı infaz

Ergani'de arazi anlaşmazsızlığı yüzünden iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Alınan bilgilere göre, Ergani ilçesinde arazi sınırı anlaşmazlığı yüzünden Kaya ve Evsan aileleri arasında önceki gün taşlı ve sopalı kavga çıkmış, çıkan olaylarda Evsan ailesinden 5 kişi yaralanmıştı.

Bunun üzerine Evsan ailesi, sabah saatlerinde Kaya ailesinin işlettiği kahvehaneyi üç taraftan çapraz ateşe tuttu. Karşılıklı çıkan silahlı kavgada, olayla ilgisi olmayan ve kahvehane önünde çay içen Ali Kardaş (45) ile yoğurt satıcısı Ali Kaynak (45) olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan M.I, R.Ç. ve R.E, kaldırıldıkları Ergani Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İlçede geniş güvenlik önlemleri alınırken, polis ve jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kaya ailesine ait kahvehaneye ateş açan Evsan ailesinin 2 ferdinin yakalanma çalışmalarına devam ediliyor.
Esat Taştekin-Kenthaber/Ergani
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 15:29:51
Güncelleme :11 Mayıs 2006 Perşembe 10:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadettin kader IP: 88.226.146.xxx Tarih : 18.05.2006 14:03:56
bu zamanda halen böyle akılsız hareketler oluyosa vay benim ülkemin haline. bu insanlar gibi cahiller oldugu müddetçe biz gerilemeye devam edecegiz. bence bu olaya karışanlar devletimiz tarafından en agır şekilde cezalandırılmalı. yeter artık hergün binlerce olay oluyo hemde gereksiz yere. ben şahsen çok üzüldüm.işşallah bidaha bunun gibi olaylar yaşanmaz.